Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Romana Jerković (SDP)

Sigurna sam u prijevremene parlamentarne izbore

romana jerković
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
25.04.2016.
u 16:15

Nova predsjednica Glavnog odbora SDP-a dva je mandata bila saborska zastupnica, a sredinom 2000-ih zamjenica gradonačelnika Rijeke

Nasljednica Josipa Leke na mjestu predsjednika Glavnog odbora SDP-a, riječka SDP-ovka Romana Jerković, 51-godišnja doktorica medicine, doktorica biomedicinskih znanosti i sveučilišna profesorica, iza sebe ima bogatu političku i profesionalnu karijeru.

Dva mandata bila je saborska zastupnica, a sredinom 2000-ih zamjenica gradonačelnika Rijeke. Na posljednjim izborima odbila je kandidaturu kako bi se više usmjerila na karijeru na riječkom Medicinskom fakultetu. Godinu dana bila je i zastupnica promatračica u Europskom parlamentu u Bruxellesu na što su pak bili posebno ponosni na Pelješcu jer je bila prva “loviška i pelješka europarlamentarka”. Rođena u Splitu 1964. godine, R. Jerković vuče korijene s Pelješca, a u Rijeci je završila Medicinski fakultet.

Danas je prof. dr. sc. Romana Jerković redovita profesorica na Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta u Rijeci s doktoratom koji je stekla u Padovi. Uz njezino se djelovanje ne vezuju afere iako je svojedobno, dok je bila Obersnelova zamjenica, prozvana zbog “oprosta duga” suprugu poduzetniku. No, pokazalo se, a tada je slučaj preispitivao i gradski SDP, da nije učinila ništa nezakonito jer su dugovanja, iz opravdanih razloga, tada izbrisana brojnim poduzetnicima.

Kao nova predsjednica Glavnog odbora R. Jerković poručila je da je pred strankom veliki posao povratka na vlast jer se, kaže, Vlada na vlasti, uz nekoliko iznimaka stručnih i kvalitetnih ministara, ne snalazi.

– Bave se pitanjima koja nisu od suštinskog značaja za građane i građanke Hrvatske. Sigurna sam u prijevremene parlamentarne izbore. Budite sigurni da smo za njih spremni – kaže R. Jerković. Prvi potez na Glavnom odboru SDP-a, kaže, bit će otvoriti raspravu o unutarnjoj organizaciji stranke i uvođenju novih elemenata izravne demokracije. •

>>  Romana Jerković predsjednica Glavnog odbora SDP-a

Komentara 18

PS
psyhotic
16:36 25.04.2016.

Jel to ona koju je Zoki išao je avati službenim letjelicama.

NI
ninja72
16:35 25.04.2016.

Ljudi znate li onu staru" Duga kosa kratka pamet"?

DE
dernek
16:49 25.04.2016.

Motiku u ruke nije politika za svakog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije