Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na Šešelja

Pupovac: Zar ne vidimo da je bezumno da se uzajamno gazimo?

Milorad Pupovac
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
18.04.2018.
u 17:29

Panenić: Vojislav Šešelj treba snositi posljedice svog bezumnog čina

Mnogi hrvatski političari osudili su današnje postupanje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, koji je tijekom posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Skupštini u Beogradu gazio hrvatsku zastavu i vrijeđao izaslanike.

Zbog Šešeljevog ispada predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekinuo je posjet Srbiji.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je kako je "jedan dobro, u dobroj vjeri i jednako dobrim ciljevima započet posao prekinut zbog jedne loše radnje, izvršene u lošoj vjeri i s lošim ciljevima". 

- Zar nije bilo dovoljno gaženja ljudskog dostojanstva i nacionalnih osjećaja u odnosima između Hrvata i Srba? Zar ne vidimo da je bezumno da se uzajamno gazimo dok nam je nad glavom čizma koja nas i jedne i druge može zgaziti? Zar nije vrijeme za uspravne Hrvate i Srbe i njihove uspravne zastave u zajednici ravnopravnih i prosperitet tih europskih naroda? - komentirao je Pupovac na Facebooku.

Iz Mosta u priopćenju poručuju kako je Šešelj grubo povrijedio dostojanstvo izaslanika i svih ljudi koje hrvatska zastava predstavlja. Dodaju da u Hrvatskom saboru ne postoje ovakve radikalne opcije, da se ovakav incident ne bi mogao ni dogoditi te da "Srbija očito nije još imala katarzu oko svoje tamne prošlosti".

- Vojislav Šešelj treba snositi posljedice svog bezumnog čina. Ovo nije prvi put da gazi po dostojanstvu Republike Hrvatske i svih njenih građana. U Hrvatskoj nikome nije palo na pamet uništavati srpske zastave za vrijeme posjeta Aleksandra Vučića, iako je na našu domovinu izvršena agresija. Pozdravljam odluku o prekidu službenog posjeta, to je jedini logičan potez nakon Šešeljevih uvreda. Službena Srbija treba se ispričati za ovaj skandal – rekao je Mostov saborski zastupnik Tomislav Panenić.

Sabor je priopćio kako je Šešelj na ulazu u Narodnu skupštinu zajedno sa zastupnikom Filipom Stojanovićem oskrnavio hrvatsku državnu zastavu, nakon čega je članovima hrvatskog izaslanstva uputio uvredljive poruke prolazeći pored njih.

"Unatoč vrlo dobrom početku službenoga posjeta i opredijeljenosti da napravimo najbolje za unaprjeđenje odnosa dviju država, zbog ovoga čina kojim je grubo povrijeđeno dostojanstvo Republike Hrvatske i Hrvatskoga sabora, prekinuli smo posjet", priopćeno je iz Sabora. ​

Komentara 74

Avatar Observer
Observer
17:40 18.04.2018.

Komentar Pupovca - Ne valja da se UZAJAMNO gazimo ! Samo je Pupi vidio gazenje I jedne I druge zastave!

ST
stric15
16:56 18.04.2018.

...kad dolaze gosti pse se veže na lance .... domaćin danas to nije učinio ... čisto sumnjan da su zaboravili....

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
17:38 18.04.2018.

Od svega što je napisao ipak nije osudio Šešelja. Dapaće njegov primitivistički ispad stavlja u kontektekst jednakosti svih krivnji bez obzira o njihovom karakteru i namjeri. To je u cijelosti u skladu sa njihovom tezom da u domovinskom ratu nitkoo nije kriv, odnosno svi su jednako krivi a to vodi njihovoj tezi da je ovdje bio građanski rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije