Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plenković

Nismo zadovoljni što se incident dogodio tijekom 'dobro pripremljenog sastanka'

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
18.04.2018.
u 19:15

Pozdravljam reakciju najviših dužnosnika Republike Srbije i izražavam nadu da ovaj događaj neće pokvariti napredak u odnosima naših država, koji smo postigli u posljednjih nekoliko mjeseci - komentar je predsjednice.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković komentirali su povratak hrvatske delegacije iz Beograda nakon ispada Vojislava Šešelja, koji je vrijeđao hrvatsko izaslanstvo u Skupštini u Beogradu i gazio hrvatsku zastavu, zbog čega je predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekinuo posjet Srbiji.

– To je primjeren odgovor na takvu vrstu provokacije – rekao je Plenković te dodao da nisu zadovoljni zato što se to dogodilo tijekom "dobro pripremljenog sastanka", prenosi N1.

Plenković je komentirao i činjenicu da srpska veleposlanica u Zagrebu nije željela primiti prosvjednu notu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Mislim da je nota primjerena s obzirom na karakter incidenta koji je izveo Šešelj – kazao je Plenković i dodao da je to incident Vojislava Šešelja i njegovih sljedbenika s kojim se sugovornici iz Srbije nisu složili.

– Očekujem od Srbije da osudi taj događaj i da nakon uspostave dijaloga vidimo kako dalje – kazao je Plenković i dodao da je Srbija trebala primiti notu. 

'Šešelju i takvima najveća je kazna postojanje neovisne hrvatske države'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ranije je također komentirala incident. 

- Odluka predsjednika Hrvatskog sabora o prekidu službenog posjeta Srbiji bio je jedini mogući odgovor na divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Njegovo gaženje hrvatske zastave izraz je nemoći predvodnika poražene zločinačke politike koja je donijela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući Hrvatima u Vojvodini. Njemu i takvima najveća je kazna postojanje neovisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije. Pozdravljam reakciju najviših dužnosnika Republike Srbije i izražavam nadu da ovaj događaj neće pokvariti napredak u odnosima naših država, koji smo postigli u posljednjih nekoliko mjeseci - komentar je predsjednice.

Joško Klisović, zastupnik SDP-a o odlasku hrvatske delegacije iz Beograda na Twitteru

Ne smijemo dozvoliti osuđenom ratnom zločincu Šešelju da diktira hrvatsko-srpske odnose. Niti da ti odnosi budu talac njegovih provokatorskih igrokaza. Predsjednik Sabora je trebao tražiti hitnu osudu Šešeljovog čina od državnog vrha Srbije i tek onda odlučiti o vraćanju ako osuda ne bude odgovarajuća. (PMŽ)

Komentara 69

Avatar MK
MK
17:20 18.04.2018.

To je največa kazna i domačim Titoistima... Za razliku od Vučića, Šešelj barem ne laze da nije bio u Glini 90-tih...

Avatar MK
MK
17:38 18.04.2018.

Šešelj - Pledsednik Slpske Ladikalne Stlanke... Takvi poremečaji se dogadaju kad te drugovi učlane u partiju a pop te imenuje vojvodom... Titov Četnik i Drazin Pionir...

DU
Deleted user
18:53 18.04.2018.

Najveca kazna komsijama su F16 i kontrola Drine .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije