Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED SELJAKA

Seljaci prijete potpunom blokadom Podravske magistrale

prosvjed, seljaci
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
1/4
02.03.2010.
u 09:09

Nemamo kuda i nećemo odustati od svojih opravdanih zahtjeva, kaže tridesetogodišnji poljoprivrednik iz sela Turanovca.

VIROVITICA – Više od 200 seljačkih prosvjednika provelo je noć uz svoje traktore na mirnom prosvjedu u Virovitici gdje na šezdesetak traktora zaustavljenih u jednom prometnom traku čekaju ispunjenje svojih zahtjeva upućenih ministru Petru Čobankoviću. Najavljeno je da će se danas  prosvjednicima pridružiti još seljaka koji, kako tvrde, nemaju što izgubiti.

– Nemam novca za obitelj, ali sam od susjeda posudio novac za gorivo kako bih traktorom došao na prosvjed. Dok smo mi prosvjedovali, gorivo je noćas poskupjelo pa sada susjedu trebam vratiti više novca nego što sam posudio. Smanjenje poticaja za 40 posto doslovno će uništiti moju obitelj kao i obitelji mojih sumještana i prijatelja. Nemamo kuda i nećemo odustati od svojih opravdanih zahtjeva - tvrdi tridesetogodišnji poljoprivrednik iz sela Turanovca nedaleko od Virovitice.

Tridesetak poljoprivrednika iz sela Josipovo kod Slatine traktorima je prešlo više od 40 kilometara i u ponoć stiglo u Viroviticu. Proveli su noć s virovitičkim prosvjednicima,  a danas prijepodne dolaze im sumještani koja će ih zamijeniti. Policija na svakom koraku nadzire prosvjed i do sada nije bilo ni najmanjeg incidenta. Glasinu da će seljački prosvjednici danas u Virovitici blokirati Podravsku magistralu i prekinuti sav promet ovom državnom cestom od Virovitice do Osijeka, nitko iz seljačkih redova jutros nije htio demantirati ni potvrditi.

Komentara 13

ZD
Zdravek
12:50 02.03.2010.

02.03.2010. u 10:58h frafin je napisao/la: \"Fora je u tome, kaj oni misle da je normalno da njihovo mlijeko bude skuplje od uvoznog, Evropskog\" kaj nije da ce za mlijeko ostat poticaji na istoj razini?

VI
Vito
10:03 02.03.2010.

Zanimljivo kako država nema novaca za seljake, a u isto vrijeme privatniku odobrava kredit u iznosu koji je dužna seljacima. Pri tom privatnik duguje državi puno više, a Zagrebu, isto tako. Zašto zagreb posebno, jer je posebno spominjan i po raznoraznim zaknima. Tako agrokor duguje i državi i zagrebu, a od države dobiva kredit. U isto vrijeme država, premijerka i ministar financija u kamere privatnih i državnih televizija pričaju kako je država nemoćna kod obeštećenja opljačkanih privatnih osoba iz državnih silosa. Država priča javnosti kako se ne smije miješati u privatne poslove, a pomaže agrokoru, potpuno privatnoj tvrtki. Dok pljačka seljake koji hrane Hrvate.

OB
-obrisani-
18:53 02.03.2010.

Savjetovao bih seljake da proizvode samo za sebe i svoju obitelj i ni kilogram neceg vise .Drzava nema novca ,ne moze vise uvoziti ,a sa Todoricem je situacija malo ruzicastija nego sa Pevecom ,nek \'\'stoka sitnog zuba\'\'pocrka kad ne zna cijeniti seljaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije