Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje suđenje

Šef policije dobio otkaz jer je uzeo zaplijenjene tave

\'policija1_Pixsell_Crn_09031\'
Pixsell
04.09.2011.
u 16:21

Nikola Pajčin (39) potkraj 2008. kao policijski načelnik odnio je kući dokaz kaznenog djela – posuđe! vriImao sam najbolje godišnje ocjene u službi, a sada mi je život uništen.

Nikola Pajčin (39) uzeo je komplet zaplijenjenog posuđa i pribora za jelo iz policijskog skladišta i odnio ga kući. Bilo je to potkraj listopada 2008., još je uvijek bio relativno "svjež" načelnik Policijske postaje Beli Manastir. Da ga je uzeo, danas ne poriče. Dapače, sam ga je predao kolegama kada su mu u veljači ove godine pokucali na vrata. No, prije tri godine sigurno nije ni slutio da će ga upravo kobne posude za kuhanje, tave, žlice i vilice stajati radnog mjesta u službi u kojoj je proveo dva desetljeća.

Bivši šef belomanastirske policije 6. rujna sjest će na optuženički klupu Županijskog suda u Osijeku. USKOK ga tereti za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave. Uzeo je, sumnjiči se, oko 2000 kuna vrijedno posuđe koje je bilo dokaz u kaznenom djelu. Riječ je o predmetima iz prijevare koju je 2003. počinio rumunjski državljanin. Poslije je potpisao dopis u kojem je neistinito izvijestio Općinski sud u Belom Manastiru da su sporni predmeti propisno uništeni.

– Jesam napravio glupost, ali ne s tom namjerom. Imao sam najbolje godišnje ocjene u službi, a sada mi je život uništen – kazao je Pajčin.

Priča je izašla na vidjelo tek u veljači, a govorilo se da ga je prijavio netko od kolega s posla. Načelnik je suspendiran i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti. Epilog tog postupka bio je otkaz. Pajčin je pokrenuo upravni spor zbog otkaza. U tužbi navodi kako je disciplinski postupak protiv njega započeo kada je već bila nastupila zastara, odnosno prošlo je više od dvije godine otkako je uzeo posuđe. Traži, stoga, da ga se vrati na posao.

– Prijavio sam se na zavod. Nemam više budućnosti u policiji. Ne znam kako ću plaćati kredit za kuću od 160.000 eura – ispričao je Pajčin, koji je nedavno postao otac trećeg djeteta.

Detalje o postupku nije želio iznositi. Sve što ima reći u svoju obranu iznijet će, kaže, uskoro na sudu. No, kada je priča procurila u javnost, tvrdio je da nije znao da čini kazneno djelo, odnosno rečeno mu je da posuđe može odnijeti kući jer bi ga inače trebalo baciti. Sporni događaj zbio se kada je sa suradnicima obilazio prostoriju gdje se čuvala roba oduzeta u kaznenim djelima, a kako bi se utvrdilo u kakvom je ona stanju i potom zatražilo uređenje skladišta. Pajčin je na čelo baranjske policije došao u ožujku 2007. Stručni je specijalist kriminalistike, a bio je branitelj.,

Komentara 24

OB
-obrisani-
17:36 04.09.2011.

Pajčin je staro Hrvatsko prezime...

DH
dalibor.hren
18:35 04.09.2011.

Treba ga tim tavama lupati po glavi dok ne prizna što je još uzeo...

PI
prava istina
16:51 04.09.2011.

Ma jelda, zastara?! Predmeti iz kaznenog dijela!? Dakle mogao je isto tako uzeti i malo marihuane jer će se isto tako i ona uništiti, pa si malo prodilati. Ako je on taj koji je hvatao tog Rumunja koja je onda razlika između njih dvoje?! NO, očigledno da ga to puno niti ne dira jer je u vrlo nezavidnoj situaciji po pitanju prihoda ali ipak radi na tome da radi djecu i da po njegovom i za njih neće imati za život. Kao i mi svi ostali tako i on, neka malo ohladi u bajbokani, jedno godinu dana pa da vide kako to ide upravo oni koji rade na tim pozicijama koji druge hapse a misle da mogu sami kršiti zakone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije