Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH ZATAJIO INFORMACIJU

Šest ključnih pitanja u slučaju Milanović

Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
18.07.2016.
u 12:30

Marinko Jurasić utvrdio je ključna pitanja u slučaju predsjednika SDP-a

1. DORH je zatajio informaciju koju je javnost trebala znati, da je predsjednik SDP-a i bivši premijer saslušan i da je odbačena prijava protiv njega. Stoga su i u Bujici prozivani “mainstream” mediji da štite Zorana Milanovića. I na novinarske upite Državno odvjetništvo poslalo je priopćenje koje jedva da je moglo biti šturije, sakrivši niz relevantnih podataka.

2. Zašto je Mladen Hrgarek, vlasnik Madison Consultinga, tek nakon sedam godina prijavio Zorana Milanovića jer ga je, kako tvrdi, prisilio da fiktivno mjesečno isplaćuje obrtu Intergrafik Igora Kneževića 15.000 kuna, kako mu za taj iznos ne bi bile smanjene uplate SDP-a? Hrgarek tvrdi da ga je motiviralo Milanovićevo prozivanje Tomislava Karamarka, što uistinu koincidira s prijavom 19. svibnja, ali se snažni motivi mogu naći i u SDP-ovu raskidu ugovora s Madisonom 29. travnja.

3. Hrgarek je sam rekao da on nije stupio u kontakt s medijima već da je priča “iscurila” iz institucija u kojima je odgovarao na pitanja, što znači da su DORH ili policija suočeni s “curenjem” informacija. U Bujici se tvrdilo da je oko raščišćavanja slučaja Milanović došlo do sukoba između ljudi Vlahe Orepića i Dinka Cvitana te da je prijava odbačena na Cvitanovo inzistiranje. Kako god, i tko god imao interes, činjenica je da je Jutarnji list dobio na uvid čitav dosje i tijek slučaja od Hrgarekova razgovora s Mladenom Bajićem 19. svibnja u Gajevoj ulici.

4. Moguće je i da je “odnose s javnošću” odradio Slavko Linić koji je s Hrgarekom u dobrim odnosima. U Bujici je Linić potkrijepio “aferu Milanovićeva pranja novca”. U sukobu Linić – Milanović, bivša Milanovićeva savjetnica i direktorica strateških komunikacija Madisona Zinka Bardić priklonila se Liniću, što je i dovelo do smanjenja cijene usluga s Madisonom.

5. Hrgarek je predao 13 računa kojima dokazuje da je od srpnja 2009. do kolovoza 2011. Intergrafiku isplatio gotovo 200.000 kuna, što Igor Knežević tumači obavljenim uslugama, no ne zna se sadržajno kakvima. Nakon toga isplate su prema Hrgarekovoj tvrdnji “zamrle” iako se još gotovo pet godina nastavila suradnja Madisona i SDP-a. Iako su postojale isplate SDP – Madison i Madison – Intergrafik, državni odvjetnici nisu našli da su one u korelaciji na način na koji je to Hrgarek tvrdio.

6. Prema Hrgarekovoj tvrdnji, Milanović je uvjetovao Madisonu isplate obrtu Intergrafik jer “nama radi usluge”. Ako je Hrgarek pristao na takav odnos, to je njegov problem sve dok se Milanović i Knežević ne zapetljaju u svojim iskazima, a do toga nije došlo. Ako se oni sami ne odaju, kako će Hrgarek dokazati svoje?     

>> 'Ne tražimo da Milanović ode s mjesta predsjednika SDP-a, već da ne bude premijer'

Komentara 146

LU
luli
13:04 18.07.2016.

sdp o poštenju..a još su i dobro štićeni od medija i odvjetništva

Avatar niwrad
niwrad
13:16 18.07.2016.

Ključno pitanje u ovom slučaju su mediji. Kad se radilo o Crnojinom prekršaju od par tisuća kuna ili Karamarkovom 'sukubu interesa' za koji nije dobio niti novčanu kaznu onda su mediji tjednima divljali ko da ih gone divlje zvjeri. Naravno, sve prije nego su nadležne institucije dale ikakav pravorijek. A sad, kad se radi o Milanovećevim fiktivnim računima od 300.000 kuna onda su svi ti silni istraživački novinari bili na dopustu, nema medijskih teorija, scenarija, špekulacija, nema po par članaka u medijima za svakog od Milanovićevih suradnika, prijatelja, poznanika koji imaju nekakve veze sa slučajem... nego eto, tek dva tjedna nakon što su se uključila nadležne institucije saznajemo da je Milanović bio ispitan. No, čak i te informacije se daju na kapaljku, a mediji se rukama i nogama bore da istaknu kako je prijava odbačena, da je o tome progovorio kontroverzni Bujanec, da je tu sve sigurno čisto ko suza... Nakon ovoga je više nego jasno na čijoj strani su mainstream mediji u RH.

VN
vnvkvc
13:09 18.07.2016.

Ovo je dokaz državnog kriminala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije