Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS MILOŠEVIĆ

SDSS-ov čovjek u Vladi: Rođen u Šibeniku, zovu ga 'Neočekivani' i obožava igrati PlayStation

Foto: Pixsell
1/2
13.07.2020.
u 21:25

Milošević je bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata i šef Kluba SDSS-a

Potpredsjednik za društvene djelatnosti i ljudska prava – funkcija je to koju će u Vladi, na kraju, dobiti manjinci, odnosno kako je objasnio predsjednik SDSS-a, koju će sljedeće četiri godine obnašati Boris Milošević.

Ime je to koje javnosti nije nepoznato jer ovaj je 45-godišnji pravnik iz Šibenika saborski zastupnik bio i u svibnju raspuštenom sazivu, a i predsjednik je Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, kao i prvi čovjek Srpskog narodnog vijeća.

Stručna osoba

– Milošević je već bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata te predsjednik Kluba SDSS-a u proteklom sazivu Sabora i opredjeljenje je da je u ovoj fazi potrebno dati priliku čovjeku koji ima više političkog iskustva, veću političku težinu i izabrani mandat – zašto je nekadašnji tajnik općine Kistanje najbolje rješenje za potpredsjednika Vlade, objasnio je Milorad Pupovac.

Foto: Instagram

Kolege političari, pak, Borisa Miloševića opisuju kao nadasve stručnu osobu, a jedan je od rijetkih koji su se dobro snašli i s vladajućima i s oporbom. Kao što je spomenuo Milorad Pupovac, Milošević je bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata, i to jednom SDP-ovu Arsenu Bauku, a u ministarstvu je ostao i u prvoj Vladi HDZ-a i Mosta.

Ovaj je SDSS-ovac osnovnu i srednju školu pohađao u Šibeniku pa su lokalni portali sretno objavili kako je njihov grad dobio prvog člana Vlade bez portfelja, pravni fakultet završio je u Rijeci, a trenutačno, prema podacima iz njegove imovinske kartice, živi u zagrebačkoj Granešini sa suprugom i kćeri, u stanu od sedamdesetak kvadrata koji su kupili dijelom od plaća, a dijelom na kredit. Žena mu radi u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji “Kantakuzina Katarina Branković”, a Milošević je i vlasnik Renaulta Meganea iz 2010. u vrijednosti pedeset tisuća kuna.

A sad na stranu gdje živi i što vozi, suradnici i prijatelji Borisa Miloševića opisuju kao osobu koja je na prvu malo i samozatajna, ali zapravo vrlo zabavna i uvijek spremna na šalu. “I da pomogne”, govore nam tako o čovjeku koji se od 2008. do 2012. godine u Srpskome narodnom vijeću bavio pružanjem besplatne pravne pomoći. U slobodno vrijeme kojeg, kako nam kažu, i nema previše, voli zaigrati “plejku”, ali se opustiti i uz Netflix. Više serije nego filmovi, govore Miloševićevi bliski ljudi, pa neko vrijeme nije propuštao ni jednu epizodu popularne “La casa de papel” ili “Money Heista”, što je engleski prijevod ove svjetski popularne španjolske dramske serije.

Što mu je trenutačno na repertoaru, htjeli smo pitati i samog Borisa Miloševića, ali nam tijekom dana nije odgovarao na telefonske pozive. Ono što smo, međutim, također doznali jest da je poprilično aktivan na društvenim mrežama, ali više na Facebooku nego na Instagramu, na kojem također ima profil sa samo desetak objava. Ondje kaže da je “sa suncem u očima sad u politici”, a nadimak mu je “neochekivani”. Nije to slučajno jer, kako doznajemo, baš Neočekivani, odnosno Neočekivani zmaj zvali su ga na Šubićevcu u Šibeniku, gdje je odrastao, a gdje sad kažu da njegov uspjeh u politici nikako nije neočekivan.

Da će SDSS upravo Miloševića predložiti za potpredsjednika Vlade, računao je, kako je sam danas kazao, i premijer Andrej Plenković.

Plenković računao na njega

– Taj je prijedlog usuglašen sa mnom i ja sam očekivao da će to biti Milošević. Poznajemo se, pravnik je i mislim da može dati doprinos na ovoj dužnosti o kojoj smo razgovarali proteklog tjedna – kazao je uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Plenković.

Video - Dragan Bagić i Mate Mijić komentiraju rezultate izbora

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije