Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u vukovaru

SDSS predstavio izborni program: Porukom na plakatima sigurno će privući pažnju

Vukovar: Održana Glavna skupština SDSS-a
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
24.03.2024.
u 17:04

Poručeno je da SDSS izlazi samostalno te da će razmotriti mogući izlazak i u 7. izbornoj jedinici

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore izaći će u 12. izbornoj jedinici, a kandidati će biti predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, te potpredsjednice stranke Dragana Jeckov i Anja Šimpraga. Odlučeno je to na Glavnoj skupštini stranke održanoj u Srpskom domu u Vukovaru uz poruku kako postoje i razmišljanja o možebitnom izlasku i u 7. izbornoj jedinici.

"Tu postoje neke ideje i neke ponude. Hoće li će se netko od članova SDSS-a pojaviti na nekoj listi, to je stvar Predsjedništva i ocjene koliko to ima smisla”, rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac dodajući kako stranka na izbore izlazi samostalno. Članovima Glavne skupštine poručio je kako SDSS na izborima mora dokazati da je “naše političko predstavništvo Srba u Hrvatskoj autentično i da nema drugoga i autentičnijega”.

POVEZANI ČLANCI:

SDSS je u proteklih četvrt stoljeća, kazao je, bio na vlasti u nizu jedinica lokalne samouprave, ali nikada nije imala pretenzije vladati Hrvatskom, kao što nema ni sada.

Foto: Branimir Bradarić

 

“Podržavali smo one za koje smo smatrali da udovoljavaju minimumu političkih vrijednosti koje nisu samo od interesa za Srbe u Hrvatskoj, nego i za Republiku Hrvatsku. Kada smo ocijenili da te političke minimalne vrijednosti nismo imali kome povjeriti i s kim podijeliti, to nismo učinili, pa ni u vrijeme kada je Srba u Hrvatskoj bili puno više od 3,2 posto”, kazao je Pupovac. Dotaknuvši se poslijeizbornih koaliranja rekao je kako postoji mogućnost da se SDSS opet nađe u mogućnosti suočavanja s teretom formiranja saborske većine.

“To je dobro i to je loše. Dobro je zbog toga jer nam pruža mogućnost da nama važne i neophodne participacije budu uvažene i za njih se čuje, a loše zbog toga što će nas to i dalje činiti metom napada i stvaranja narativa o našoj odgovornosti za politiku hrvatske Vlade. Zato, kada izbori završe, mi nećemo biti ti koji će se prvi ponuditi", poručio je Milorad Pupovac.

POVEZANI ČLANCI:

"Pustit ćemo da prije toga razgovaraju oni koji trebaju razgovarati i imaju puno veću odgovornost za državu nego što je mi možemo imati. Ukoliko nas netko pozove da sudjelujemo u dijeljenju te odgovornosti sagledat ćemo taj poziv i dobro razmisliti na koji način ćemo prihvati tu podjelu odgovornosti”, dodao je.

Najavio je borbu za obnovu “javnog glasa stranke i zajednice” ustvrdivši kako su iza SDSS-a godine u kojima su i ta stranka i srpski narod u Hrvatskoj bili ušutkivani i stigmatizirani, u kojima su predstavnici, posebice ekstremne desnice, ali i pojedinci s nominalne ljevice, nastojali graditi svoju politiku ušutkivanjem Srba i njihovim stigmatiziranjem.

FOTOGALERIJA Milanovićev život u slikama - od malih nogu do političke karijere

Vukovar: Održana Glavna skupština SDSS-a
1/42

Komentara 15

RE
redalert
17:59 24.03.2024.

APova žetončad u akciji!

Avatar Crni labud
Crni labud
18:53 24.03.2024.

HDZ je već osigurao tri zastupnička glasa za svoga premijerskog kandidata. Najbolja koalicija je ona iz interesa a najbolje surađuju dvije interesne stranke. HDZ i SDSS. I HNS bi ali su propali pa nemaju sa čim. E kad HDZ bude ono što je danas HNS sve će biti kako treba.

JO
Joseph1
18:55 24.03.2024.

Koja besramnost. Nevjerojatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije