Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oš matija gubec

Sazvan hitan roditeljski zbog učeničkih poruka

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
Facebook
05.01.2018.
u 17:03

Učenici koji su slušali vjeronauk kod Bagarića sada se međusobno napadaju i vrijeđaju. Učenici pišu: “Nabit ćemo te na kolac”

Roditelji učenika osmog razreda zagrebačke Osnovne škole “Matija Gubec” kojima je na satu vjeronauka vjeroučitelj Krešimir Bagarić kazao “da Stjepana Mesića i Vesnu Pusić treba strijeljati ili objesiti te baciti u septičku jamu” te govorio protiv Srba i Muslimana, pozvani su na hitan roditeljski sastanak. Početak drugog polugodišta neće se čekati, sastanku se roditelji moraju odazvati već u ponedjeljak, a glavna tema, nakon izbijanja afere, određivanja istražnog zatvora za vjeroučitelja i njegova otkaza, na sazvanom roditeljskom sastanku bit će govor mržnje na društvenoj mreži među učenicima spomenutog razreda.

Stav škole jasan je – i roditelji moraju preuzeti odgovornost za ispisane sadržaje razredne grupe na WhatsAppu jer učenici se sada međusobno napadaju. Dapače, napadu su najviše izloženi oni koji su, u dogovoru sa svojim roditeljima, odlučili svjedočiti protiv vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

Kako je objavio Index, učenica je svojim školskim kolegama pokušala objasniti koliko je pogrešno to što je vjeroučitelj izgovorio na satu ujedno ih podsjećajući da je riječ o profesoru vjeronauka kojem ovakav ispad nije prvi pa se suočila s neugodnim porukama i u konačnici optužbom razrednih kolega da je očigledno ona ta koja je snimila govor vjeroučitelja.

“Nabit ćemo te na kolac”, poruka je koju su vršnjaci proslijedili učenici, a kada im je pokušala objasniti da bi zbog toga mogli završiti u zatvoru, spremno su joj odgovarali da su maloljetni.

Nakon niza optužbi, kako navodi Index, učenica je odgovorila porukom: “Da, da, ja sam snimala. Ja sam kriva. Skužili ste me. Idem se ubiti”.

– Roditeljski sastanak sazvali smo za roditelje učenika isključivo tog razreda – poručila je za Večernji list ravnateljica OŠ “Matija Gubec” Ljiljana Klinger.

Što se tiče spornog sata vjeronauka i samog ponašanja vjeroučitelja Krešimira Bagarića, kako to kaže ravnateljica Klinger, ta je situacija za školu riješena, a poručila je da će prihvatiti i pomoć kriznog tima za psihološku podršku Ministarstva obrazovanja koji je ravnateljici ponudila ministrica Divjak.

– Škola je stala na stranu zaštite profesionalnosti i odgovornog učiteljskog rada, i ta je priča za nas završena. S početkom drugog polugodišta učenici naše škole imat će novog vjeroučitelja – poručila je tako ravnateljica Ljiljana Klinger.

Krizni tim za psihološku podršku iz Ministarstva obrazovanja školi je ponuđen jučer. Riječ je o timu stručnjaka koji će raditi s učenicima, s ciljem smanjenja dugoročnih negativnih učinaka kojem su svjedočili učenici. Posljednji je put Ministarstvo krizni tim poslalo u listopadu prošle godine i to u Osnovnu školu “Josip Kozarac” iz Slavonskog Šamca nakon prometne nesreće.

– Situacija u OŠ “Matija Gubec” ozbiljna je i zato smo hitno kontaktirali ravnateljicu, trenutačno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva – poručila je jučer ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

 

Komentara 16

GU
gugs5050
18:24 05.01.2018.

Je li to Ministarstvo i škola imaju nekakav deal s vama, pa su na sastanak pozvani samo roditelji koji čitaju Večernji? Svečano izjavljujem da sam roditelj djeteta iz tog razreda, i da nije istina što pišete. Nikakav sastanak nije sazvan, barem sto se mame i tata mog djeteta tiče, jer nikakav poziv nismo dobili.

Avatar kravata
kravata
17:27 05.01.2018.

Da je drzava majka hrvatima a ne maceha nebi bilo ni ovakvih rijeci od vjeroucitelja nebi se djeca prepucavala nadam se da me nece obrisat i sutrasnji dan ako nastavi svoju provokaciju manjina hrvatske je razlog neprimjerno ponasanja nekih odgovornihnih medu kojima su i vjeroucitelji.

BA
bakulušić
23:37 05.01.2018.

Ako je portal Index pouzdan izvor informacija onda smo zaista dotakli dno dna i novinarstvo u Hrvatskoj je - nešto što je nekad postojalo a sad je prošlost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije