Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sazvan hitan roditeljski zbog učeničkih poruka

Učenici koji su slušali vjeronauk kod Bagarića sada se međusobno napadaju i vrijeđaju. Učenici pišu: “Nabit ćemo te na kolac”
05. siječnja 2018. u 17:03 16 komentara 2328 prikaza
Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
Foto: Facebook

Roditelji učenika osmog razreda zagrebačke Osnovne škole “Matija Gubec” kojima je na satu vjeronauka vjeroučitelj Krešimir Bagarić kazao “da Stjepana Mesića i Vesnu Pusić treba strijeljati ili objesiti te baciti u septičku jamu” te govorio protiv Srba i Muslimana, pozvani su na hitan roditeljski sastanak. Početak drugog polugodišta neće se čekati, sastanku se roditelji moraju odazvati već u ponedjeljak, a glavna tema, nakon izbijanja afere, određivanja istražnog zatvora za vjeroučitelja i njegova otkaza, na sazvanom roditeljskom sastanku bit će govor mržnje na društvenoj mreži među učenicima spomenutog razreda.

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić Renata Rašović Kako je dijete posrnulog školskog vjeroučitelja poučilo vjeri

Stav škole jasan je – i roditelji moraju preuzeti odgovornost za ispisane sadržaje razredne grupe na WhatsAppu jer učenici se sada međusobno napadaju. Dapače, napadu su najviše izloženi oni koji su, u dogovoru sa svojim roditeljima, odlučili svjedočiti protiv vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

Kako je objavio Index, učenica je svojim školskim kolegama pokušala objasniti koliko je pogrešno to što je vjeroučitelj izgovorio na satu ujedno ih podsjećajući da je riječ o profesoru vjeronauka kojem ovakav ispad nije prvi pa se suočila s neugodnim porukama i u konačnici optužbom razrednih kolega da je očigledno ona ta koja je snimila govor vjeroučitelja.

“Nabit ćemo te na kolac”, poruka je koju su vršnjaci proslijedili učenici, a kada im je pokušala objasniti da bi zbog toga mogli završiti u zatvoru, spremno su joj odgovarali da su maloljetni.

Nakon niza optužbi, kako navodi Index, učenica je odgovorila porukom: “Da, da, ja sam snimala. Ja sam kriva. Skužili ste me. Idem se ubiti”.

– Roditeljski sastanak sazvali smo za roditelje učenika isključivo tog razreda – poručila je za Večernji list ravnateljica OŠ “Matija Gubec” Ljiljana Klinger.

Što se tiče spornog sata vjeronauka i samog ponašanja vjeroučitelja Krešimira Bagarića, kako to kaže ravnateljica Klinger, ta je situacija za školu riješena, a poručila je da će prihvatiti i pomoć kriznog tima za psihološku podršku Ministarstva obrazovanja koji je ravnateljici ponudila ministrica Divjak.

– Škola je stala na stranu zaštite profesionalnosti i odgovornog učiteljskog rada, i ta je priča za nas završena. S početkom drugog polugodišta učenici naše škole imat će novog vjeroučitelja – poručila je tako ravnateljica Ljiljana Klinger.

Krešimir Bagarić Istraga Proces protiv vjeroučitelja upitan jer roditelji ne žele da njihova djeca svjedoče Vjeroučitelj Krešimir Bagarić poticanje na nasilje i mržnju Zagrebačkom vjeroučitelju Krešimiru Bagariću određen istražni zatvor Ravnateljica Ljiljana 'za svaku osudu' Protiv vjeroučitelja pokrenut postupak za izvanredni otkaz. U slučaj se uključio i DORH

 

Škola prihvatila krizni tim za psihološku podršku

Krizni tim za psihološku podršku iz Ministarstva obrazovanja školi je ponuđen jučer. Riječ je o timu stručnjaka koji će raditi s učenicima, s ciljem smanjenja dugoročnih negativnih učinaka kojem su svjedočili učenici. Posljednji je put Ministarstvo krizni tim poslalo u listopadu prošle godine i to u Osnovnu školu “Josip Kozarac” iz Slavonskog Šamca nakon prometne nesreće.

– Situacija u OŠ “Matija Gubec” ozbiljna je i zato smo hitno kontaktirali ravnateljicu, trenutačno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva – poručila je jučer ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

JAVIO SE IZ AUSTRALIJE
Geofizičar objasnio što se seizmološki dogodilo u Zagrebu 22. ožujka
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
 • gugs5050:

  Je li to Ministarstvo i škola imaju nekakav deal s vama, pa su na sastanak pozvani samo roditelji koji čitaju Večernji? Svečano izjavljujem da sam roditelj djeteta iz tog razreda, i da nije istina što pišete. Nikakav sastanak nije sazvan, ... prikaži još! barem sto se mame i tata mog djeteta tiče, jer nikakav poziv nismo dobili.

 • Avatar kravata
  kravata:

  Da je drzava majka hrvatima a ne maceha nebi bilo ni ovakvih rijeci od vjeroucitelja nebi se djeca prepucavala nadam se da me nece obrisat i sutrasnji dan ako nastavi svoju provokaciju manjina hrvatske je razlog neprimjerno ponasanja nekih odgovornih ... prikaži još!nih medu kojima su i vjeroucitelji.

 • bakulušić:

  Ako je portal Index pouzdan izvor informacija onda smo zaista dotakli dno dna i novinarstvo u Hrvatskoj je - nešto što je nekad postojalo a sad je prošlost.