Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbi ne odustaju

Savo Štrbac: Postoje indicije da su topnički dnevnici kod Karamarka

štrbac
vl
24.11.2012.
u 11:10

Ni srpski tužitelj za ratne zločine, Vladimir Vukčević ne odustaje buditi nadu u srpskoj javnosti

Beogradske Vesti online tvrde, pozivajući se na pisanje beogradskih medija, kako se na crnom tržištu dokaza za koje je zaniteresiran Haag, vode pregovori o isporuci video-snimka napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, pa nagađaju kako bi se na tom tgržištu mogli naći i "topnički dnevnici" koje, navodno Hrvatska ljubomorno skriva.

Neizbježni Savo Štrbac iz Veritasa kaže kako je ove dnevnike Haag tražio za suđenje generalima Gotovini i Markaču i oni  "vrijede najmanje milijun eura, a postoje indicije da ih posjeduje Tomislav Karamarko, osnivač HDZ-a i bivši direktor obavještajnih službi Hrvatske".

Štrbac tvrdi da je Veritas 2006. "nabavio na crnom tržištu snimku kako pripadnici 505. bužimske brigade Petog muslimanskog korpusa napadaju kolonu izbjeglica, koja je išla od Gline prema Dvoru".

 - Doznali smo da postoji i video kazeta samog strijeljanja izbjeglica iz te kolone, ali nju nismo nabavili - rekao je Štrbac, dodajući kako ne želi govoriti o okolnostima i cijenama dokaza na crnom tržištu te da se najčešće nude lokacije gdje su sakrivena tijela ubijenih.

Ni srpski tužitelj za ratne zločine, Vladimir Vukčević ne odustaje buditi nadu u srpskoj javnosti kako je još uvijek moguće ponovno suditi Gotovini i Markaču ako se pronađu "topniki dnevnici" u kojima se "navode topnički ciljevi u vrijeme Oluje i to bi moglo pokrenuti reviziju postupka hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču".

- S tim dnevnicima moglo bi se dokazati postojanje zajedničkog zločinačkog pothvata jer bi oni otkrili kako su granatirani civilni ciljevi - optimističan je Vukčević.

>>Pupovac: Oslobađanje generala Srbe podsjeća na zločine iz '95!

Komentara 40

OB
-obrisani-
11:58 24.11.2012.

katarza je prava rijec o srbiji

ME
merdevina
12:00 24.11.2012.

Srbi se još uvijek ne mogu pomiriti s presudom iz Haaga --- Pomirit će se oni za koji dan. Nakon proslave oslobođenja kosovskih boraca za slobodu :)

Avatar servo_volan
servo_volan
11:57 24.11.2012.

SAVO ŠTRBAC je abolirani četnik i to če ostati dok je živ a treba aboliciju stavit van snage i objaviti popis aboliranih četnika odmah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije