Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vezane im ruke

Savjetnici J. Kosor: Na politiku Vlade više nemamo utjecaja

'06.10.2010. Zagreb, Hrvatska - Odrzana je 83.sjednica Vlade Republike Hrvatske - Jadranka Kosor. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
17.11.2010.
u 07:45

Jedino B. Škegro smatra da tim od četvero stručnjaka sudjeluje i u provedbi mjera gospodarskog oporavka

Savjetnički tim za gospodarstvo premijerke Jadranke Kosor, nakon donošenja programa gospodarskog oporavka, nema više nikakav utjecaj na Vladinu ekonomsku politiku. Od članova tima Sandre Švaljek, Željka Perića, Borislava Škegre i Željka Lovrinčevića u posljednje vrijeme tek se povremeno čuju neka mišljenja o izlasku iz recesije, koja je u Hrvatskoj najžilavija od svih zemalja u ovom dijelu Europe.

Nemaju zaduženja

Čak se špekulira da su neki od njih već napustili premijerkin savjetnički tim. Međutim, osim Željka Lovrinčevića, koji se nije javio na upit, troje uglednih ekonomskih stručnjaka i dalje formalno obnaša dužnost premijerkinih savjetnika, ali priznaju da nemaju utjecaj na odluke Vlade.

– I dalje sam član savjetničkog tima predsjednice Vlade RH. Intenzivno smo radili na izradi programa gospodarskog oporavka, a nakon njegove objave nemamo konkretna zaduženja, već povremene kontakte s premijerkom. Na odluke Vlade nemamo nikakav utjecaj – kazao nam je Željko Perić.

Gotovo isti odgovor dobili smo i od Sandre Švaljek s Ekonomskog instituta Zagreb.

– Nakon izrade programa gospodarskog oporavka i njegova donošenja povremeno smo komunicirali s gospođom Jadrankom Kosor, predsjednicom Vlade RH, kao i s drugim visokim dužnosnicima, vezano uz pojedine mjere obuhvaćene programom. No, nemamo nikakav utjecaj na odluke Vlade – kazala je Švaljek.

Ne zamjenjujemo Vladu

Jedino bivši ministar financija Borislav Škegro smatra da savjetnici aktivno sudjeluju u provođenju programa gospodarskog oporavka.

– Nije na nama da procjenjujemo stupanj utjecaja na odluke u Vladi, a kamoli da to iznosimo u javnost. Nijedan savjetnik ne zamjenjuje članove Vlade. Ono što sigurno znam jest da svatko od nas sudjeluje i u konkretizaciji različitih mjera, naravno, ne svih – kazao je Škegro.

Komentara 27

DJ
djakputnik
08:03 17.11.2010.

Ma ti takozvani savjetnici Vlade niti do sada nisu imali utjecaja, obzirom na stanje u kojem se Hrvatski građani danas nalaze. A ako jwesu, onda dijele krivnju a sav kriminal koji ova Vlada provodi. A što se politike Vlade tiče - ona se svodi samo na jedno: kako oš koji mjesec ostati na vlasti, kako bi se pokralo ono malo što je još ostalo.

Avatar Milan-O
Milan-O
08:20 17.11.2010.

Ima Suza veleumnike:Hebrang,šeks,Jarnjak,i naravno \"Lički Biser\".ITD a pripomoć su:Vodnjikavii Pupo.

LU
Lujo123
10:03 17.11.2010.

\"Savjetnici J. Kosor: Na politiku Vlade više nemamo utjecaja\" Kakvu politiku? Mislite li na ovo besmisleno vrludanje? Narod veli - \"ko muha bez glave!\" Sve je to namjerno smišljeno samo da se prikrije nevjerojatna pljačka koja i dalje ide! Samomo toljaga Hrvatsku spašava!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije