Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČA IMUNITET

Sarajevo obožava ovaj popularni sok: Poznata je vitaminska bomba, a ide i za 2,5 eura po boci

Sarajevo, sjecište kultura i vjera
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
06.01.2024.
u 14:51

Sok od šipka bogat je antioksidativnim svojstvima s kojima zapravo pomaže i u borbi protiv raka, posebice raka dojke i prostate

Sok od šipka, poznata vitaminska bomba, proteklih se dana može naći u velikim količinama na ulicama Sarajeva. Kako prenosi Index, ovaj napitak vrlo je popularan među Sarajlijama, s time da čašu naplaćuju oko euro i pol, a cijelu bocu 2,5 eura. 

No, zašto je ovaj napitak toliko popularan? U prvom redu ističe se po svojoj količini vitamina, posebice vitamina C koji nam pomaže graditi imunitet u vrijeme viroza i bolesti koje haraju. 

Osim toga, sok od šipka bogat je antioksidativnim svojstvima s kojima zapravo pomaže i u borbi protiv raka, posebice raka dojke i prostate.  Iako je podrijetlom iz Azije, danas se šipak uzgaja u čitavom Sredozemlju i Sjevernoj Americi. Sazrijeva početkom jeseni, dostupan je od rujna do siječnja, a lista benefita ove moćne voćke stalno se produžuje.

Objavili smo i detaljne upute kako očistiti šibak i dobiti sok, a možete ih pročitati OVDJE.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

Avatar Aurel
Aurel
16:45 06.01.2024.

"Sok od šipka bogat je antioksidativnim svojstvima" - ajme meni - sok je bogat SVOJSTVIMA!!! pulitzer osiguran...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije