Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOGLI SMO Mještani Kebla zahvaljuju Večernjaku i Općini

Saniran veliki odron i zakrpane rupe na cesti

14.11.2008.
u 17:47

Hvala vam što ste nam pomogli. Da niste u Večernjem listu objavili problem o našim cestama u Keblu, tko zna kad bi se to riješilo. Ovako, svi smo zadovoljni – zahvaljuju nam mještani Kebla o kojima smo u srpnju pisali da, kad je riječ o cestama, žive u 19. stoljeću.

Kosi Draganići
Najveći problem bio je u zaselku Kosi Draganići gdje se odronilo 30-ak metara ceste zbog velikih kiša, ali i, tvrdili su građani, nebrige Općine Bedekovčina za taj dio općine. Sada je 30 metara te ceste pomaknuto za dva metra na drugu stranu, a odron je saniran. Uz to, iskopani su i odvodni kanali te su stare blatom začepljene cijevi u propustima zamijenjene novima.

Upravo ovih dana završeno je i šljunčanje nerazvrstane ceste kroz Kebel, a pokrpane su i sve rupe. Sada se kroz Kebel može voziti normalno i gotovo se čini nevjerojatno da je još početkom srpnja stanje bilo strašno. Naime, da se tada automobilom vozilo više od dvadeset kilometara na sat i da se nije vozio slalom po cesti, niti jedan automobil ne bi izdržao tu vožnju. Problem je neasfaltiranog dijela ceste i dalje ostao.

Naime, u Keblu nakon asfaltiranog dijela prolazi se 300 metara po makadamu da bi se nakon toga ponovno vozili 400 metara po asfaltu, a zatim ponovno je 200 metara makadama do granice sa Sv. Križem Začretjem gdje počinje svetokriški asfalt. Sada se, doduše, makadamskim dijelom mnogo lakše prolazi jer je dobro našljunčan.

Problem u sufinanciranju
Podsjećamo, zbog malog broja kućanstava u zaselku Kosi Draganići, mještani su uspjeli prikupiti novac samo za nužno asfaltiranje 400 metara uzbrdice. Samo dva kućanstva iz kojih su ljudi zaposleni teško da će moći platiti svoj udio za asfaltiranje preostalog makadama, ali je dobra vijest i da u Općini razmišljaju o mogućnosti pronalaska drugih izvora financiranja. U Keblu je napokon riješen i problem puta do domova starijih sumještana koji je bio probijen, ali i ne dovoljno našljunčan. Dodatnim šljunčanjem i taj je problem riješen.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije