Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

Sanader: Otkazao sam Suiću jer je zastupao moju sutkinju

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
11.02.2014.
u 19:34

Sanader očekuje da će Vrhovni sud ukinuti presudu Ina-MOL, a samim time i pritvor

Kako se suđenje u aferi Fimi media približava kraju, tako glavni “junak” te priče, bivši premijer Ivo Sanader, postaje sve nervozniji. Do sada se u sudnici zagrebačkog Županijskog suda samo svađao s predsjednicom sudskog vijeća Ivanom Čalić, a danas je zatražio njezino izuzeće te izuzeće Ivana Turudića, predsjednika suda.

Bez većih prigovora

Sanaderov zahtjev tim je čudniji uzme li se u obzir da je suđenje ušlo u završnu fazu, da traje gotovo dvije godine te da Sanader do sada nije imao većih prigovora na način na koji je sutkinja Čalić vodila raspravu. Zbog toga se njegov potez u pravnim krugovima tumači kao jedan od načina za odugovlačenje postupka te ne baš suptilnog pritiska na sutkinju koja uskoro treba donijeti nepravomoćnu presudu. Jer Sanader je zahtjev za izuzeće zatražio temeljeći ga na informacijama iz privatnog života sutkinje, a te je informacije, kako tvrdi, dobio iz visokih crkvenih krugova. Kojih, nije objasnio.

- Doznao sam 6. veljače da je moj odvjetnik Goran Suić zastupao predsjednicu vijeća u postupku koji ona vodi pred crkvenim vlastima. Mislim da zbog toga nemam pravedno ni pošteno suđenje te da su ugrožena moja prava, zbog čega tražim njezino izuzeće. Tražim izuzeće i predsjednika suda jer je on trebao nešto učiniti po tom pitanju, a nije. Osim toga Suić o tome da zastupa sutkinju nije ništa kazao ni meni ni ostalim odvjetnicima u mojoj obrani, a nije se pojavljivao ni na ovoj raspravi ni na raspravi u slučaju Ina - MOL. Pitao sam ga je li to istina, a kada je rekao da jest, otkazao sam mu punomoć - kazao je Sanader.

U sudskim kuloarima se neformalno može čuti da njegove tvrdnje vezane uz sutkinju Čalić nisu istinite, a što o svemu kaže Suić danas nije bilo moguće doznati jer je, prema tvrdnjama njegove tajnice, trenutačno nedostupan. Što se tiče Sanadera, on ima računicu zbog koje radi sve što radi kako bi razvukao postupak za Fimi mediju. Naime, Sanader računa da će prije okončanja tog postupka, Vrhovni sud odlučiti o njegovoj žalbi na nepravomoćnu presudu u aferi Ina - MOL kojom je osuđen na 10 godina zatvora.

Sanja slobodu

Kako mu je izrečena kazna veća od pet godina, u tom mu je predmetu određen i pritvor. A po Sanaderovoj računici, kada bi Vrhovni sud ukinuo presudu u aferi Ina - MOL, ukinuo bi mu i pritvor te bi se Sanader našao na slobodi. Jer novi bi mu pritvor mogao biti određen ako bi u Fimi mediji bio osuđen na kaznu veću od pet godina. U pravosudnim kuloarima se čuje i da su napisi o privatnom životu sutkinje Čalić, koji se posljednjih mjeseci pojavljuju u pojedinim medijima, pritisak na nju, koji postaje sve veći. Jer ne treba zaboraviti da je u aferi Fimi media uz Sanadera optužen i HDZ, koji bi eventualnom osuđujućom presudom puno toga mogao izgubiti.

 

>>Sanader: Vještak laže! Sutkinja: Najbolje bi bilo da ste vi sami napravili taj nalaz

 

Komentara 18

RS
rasta sev
11:59 11.02.2014.

Može bit da se u Remetincu osjeća već kao doma i zato pokušava što više odužiti suđenje.

KA
Kakma
12:49 11.02.2014.

Daj jednog sudca koji ce ga braniti,za sva njegova nedjela.

DU
Deleted user
11:36 11.02.2014.

Stvarno je teško probaviti zaključak da se radi o još jednom u nizu manevara s ciljem odugovlačenja sudskog postupka... zapravo drugim riječima dr. Sanader svim se silama trudi što dulje ostati u Remetincu... šta reć... VELEUMNO :-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije