Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USURET ADVENTU

Samobor se profilirao kao izletnička destinacija, a pokrenuli smo i jedinstvenu web stranicu

191. Samorski fašnik
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
29.11.2017.
u 11:11

'Turizam Samobora kroz godine se profilirao kao izletnički. Uz izuzetnu prirodnu i kulturnu baštinu, glavni atribut je i naša raznolika gastronomska ponuda'

Samobor je grad barokne arhitekture, bogate povijesti, a posljednjih godina posjećuje ga sve više turista. Grad kremšnita i karnevala, okolice idealne za aktivan odmor, I ove se godine užurbano priprema za blagdansko ozračje Adventa, ističe direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Martina Paladina.

Kakvi su turistički rezultati u Samoboru?

Turizam Samobora kroz godine se profilirao kao izletnički. Uz izuzetnu prirodnu i kulturnu baštinu, glavni atribut je i naša raznolika gastronomska ponuda. Tu su i naše biciklističke rute s preko 150 kilometara trasiranih staza, prilagođenih i rekreativcima i obiteljima s djecom, ali i onima fizički spremnijima. Pokazatelj tome je i ovogodišnja nagrada od strane Hrvatske turističke zajednice koja je Samobor proglasila finalistom izbora za najuspješniju destinaciju na kontinentu.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL/Ilustracija

Samobor je proslavila kremšnita. S obzirom na gastro ponudu i sve prednosti, kako brendirate grad?

Mi Samoborci znamo da kremšnite otvaraju sva vrata, no imamo i druge specijalitete poput rudarske greblice i bermeta koji su na pragu dobivanja zaštite zemljopisnog porijekla, samoborsku salamu, češnjovku, kotlovinu te neizostavne fašničke krafne. Kako bismo na jedinstven način prezentirali sva naša bogatstva, Turistička zajednica grada Samobora, u suradnji s Gradom pokrenula je projekt implementacije i uspostave jedinstvene web stranice koja pruža sve informacije zanimljive posjetiteljima.

Grad Samobor je sam po sebi već brand, nama preostaje samo sve to prezentirati na što jednostavniji i zanimljiviji način, jer dobra priča uvijek pronađe dobar put i priča se s koljena na koljeno. A Samobor priča priču.

Kakav će biti ovogodišnji Advent?

S ponosom možemo istaknuti da u svakom mjesecu imamo veća događanja, ali i bezbroj manjih s kojima je ispunjena cijela kalendarska godina. Pripreme za Advent su već počele, predstoji nam osigurati toplo kuhano vino i otvoriti kućice na ovogodišnjem Božićnom sajmu – vjerujem da će svatko pronaći poklon za svoje najmilije, ali i ugodno se provesti.

Nakon Adventa dočekat ćemo Novu godinu čak dva puta, u podne i u ponoć, a vrlo brzo Samobor se pretvara u veliku fašničku pozornicu.

Komentara 4

MA
Marko1337
16:09 29.11.2017.

Samobor je stoljećima bio izletnička destinacija Zagrepčana, a sada je sprnja se pajser majstorom na čelu

MU
multivitamin
18:50 29.11.2017.

super

MI
misho32
13:39 29.11.2017.

pa čime se ti hvale a sve su uništili , fašnik, bio je prvi u Hrvatskoj a nakon Tuđmana nisu imali koga spaljivati , dozvolili su da se iskopaju bazeni u Šmidhenu a njihov sugrađanin gradi aqva park u Biogradugradu jer mu nisu dozvolili da to učini u Samoboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije