Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u Klovićevim dvorima

Najbolji selfie uz plamteće vino i čokoladnu fontanu

28.11.2017.
u 15:19

Organizatori Adventa u Klovićevim dvorima ove su godine odlučili umjesto klizališta atrij obogatiti slatkom gastroponudom, a u cijelu blagdansku priču unijet će i malo germanskog štiha.

Čokolada će ovog prosinca u Klovićevim dvorima teći u potocima. Doslovce. Atrij galerije krasit će dvije čokoladne fontane, a to će mjesto ovog Adventa postati pravi raj za sladokusce. Ondje će se moći probati espresso serviran u kornetu i obložen čokoladom sa šlagom na vrhu, belgijska vruća čokolada, štrukle s Nutellom, palačinke koje dolaze uz tisuću nadjeva...

Despasito plus flamingosi

Organizatori Adventa u Klovićevim dvorima ove su godine odlučili umjesto klizališta atrij obogatiti slatkom gastroponudom, a u cijelu blagdansku priču unijet će i malo germanskog štiha. U Zagreb će, naime, donijeti hit Adventa u Münchenu, kuhano vino u vrču zapaljeno uz pomoć šećera i ruma.

Galerija: Ovo je kuća B – u Hong Kongu su je proglasili najboljom na svijetu

1/7

– Potrudili smo se da gastroponuda bude takva da se posjetiteljima isplati popeti se na Gornji grad. Okupili smo trenutačno najjača imena gastroscene. Uz atrij Klovićevih dvora, na platou Gradec, novost u ponudi kućice Morska vila bit će poljički soparnik, tradicionalno autohtono dalmatinsko jelo koje će dolaziti svježe iz Omiša, a tu su i signature kokteli hostela Swanky koji su osmišljeni ekskluzivno za zimske adventske dane. Moći će se probati i varivo od raštike kuhano sa suhim mesom ili dalmatinskom kobasicom i servirano u posudi od kruha u obliku lađe, kao i uštipci s dalmatinskim pršutom – nabraja Sanela Seferagić, direktorica agencije RED, koja zajedno s galerijom Klovićevi dvori organizira manifestaciju.

U kućici nazvanoj Kobasito, pak, spojit će ljetni glazbeni hit “Despasito” i megapopularne luftiće flamingose tako što će posluživati ružičastu toplu čokoladu, a u toj će boji biti i peciva za kobasice. Kućica Lobby nudit će posebna staklena pakiranja domaćih specijaliteta za ponijeti doma ili pokloniti nekome, a u staklenkama će biti domaći čvarci, kobasice, kulen, razne salate... Na plato vraćaju i Mundoakin šiš-kobas, za koji se prošle godine čekalo u redovima. Planiraju i 25 besplatnih koncerata, a otvorenje 3. prosinca rezervirano je grupu Detour. Tijekom prosinca svirat će ondje i Songkillers, Vatra, Marko Tolja, Cubismo...

Obasjan sa 60.000 lampica

I dalje je glavna atrakcija okvir za fotografiranje postavljen na platou iz kojeg na pritisak gumba pada umjetni snijeg.

– Cijeli će Advent u Klovićevim dvorima biti uređen s više od 60.000 LED lampica, a za 15 različitih pozicija koristit će se deset tipova dekorativne rasvjete, od LED zavjesa, siga 2D i 3D motiva... Posebna čarobna svjetlosna instalacija priprema se za atrij – ističe Sanela Seferagić.

Uz to, otkriva ravnatelj Klovićevih dvora Antonio Picukarić, galerija će biti ukrašena bajkovitim ilustracijama Zdenka Bašića.

Pogledajte i video: Ovako će izgledati novi zagrebački rotor

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije