Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

Samo dvoje od 14 djece naših šest političara zanima politika

'                               '
''
24.09.2010.
u 20:50

Najstarijeg sina Milivoja Škvorca zanima politika i uključen je u Mladež HDZ-a, a ostalo troje nema takvih afiniteta, politika zanima i Beatricu, mlađu kćer dr. Miroslava Kopjara.

Kreću li djeca političara njihovim stopama, zanima li ih politika, gdje su i što rade, pokušali smo doznati od nekih istaknutijih zagorskih političara.

Ponosni otac

Saborski zastupnik i predsjednik ŽO-a HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Milivoj Škvorc ima brojnu obitelj i ponosni je otac četvero djece. Njegov najstariji sin, 22-godišnji Tomislav, na četvrtoj je godini ekonomije, a mlađi Nikola brucoš na studiju geološkoga inženjerstva, obojica stanuju u studentskom domu u Zagrebu. Dvije kćeri još su školarke, Helena je srednjoškolka u Zaboku, a najmlađa, Marija, pohađa 7. razred osnovne škole u Kumrovcu. Politika zasad zanima samo najstarijega sina Tomislava, koji je uključen u Mladež HDZ-a u Kumrovcu, kaže Milivoj Škvorc, dok ostala djeca zasad nemaju takvih afiniteta i posve su se posvetila školi i studiranju. Biti otac četvero djece, ponosna je i odgovorna zadaća, kaže Škvorc, koji se nada da će njegova djeca nakon završetka školovanja ostati u Zagorju.

Gradonačelnica Pregrade Vilmica Kapac majka je dvoje djece, a oboje su studenti. 24-godišnji sin David apsolvent je režije, a 21-godišnja kći Andrijana studentica ekonomije. Zajedno privatno stanuju u Zagrebu u unajmljenom stanu.
– Moja djeca nemaju ambicija za politiku niti pokazuju želju baviti se njome. Usmjereni su na studij, a namjeravaju i ostati u Zagrebu – kaže Vilmica Kapac.

Predsjednik zagorskoga HNS-a Anđelko Toplovec pak ima sinove Nikolu i Luku, obojica još polaze osnovnu školu. Nikola je učenik 5. razreda i njegov je dječji san postati arhitekt, a godinu dana mlađi Luka, četvrtaš, želi biti veterinar.

– Od kada se rodio samo o životinjama priča. Ima psa, dvije mačke, kornjaču, skuplja puževe... Obožava životinje. Sinove politika ne zanima, barem zasad. Uostalom, još su mali – kaže tata Anđelko.

Djeca – odrasli ljudi

Zamjenica župana Sonja Borovčak ponosi se svojom djecom, koja, kako kaže, više i nisu djeca, već odrasli ljudi. 38-godišnja Jasenka tajnica je Društva Naša djeca u Zaboku, a 40-godišnji Nenad radi u Općoj bolnici kao inženjer medicinske radiologije.

– Odrasli su, samostalni ljudi, ne bave se politikom, rade svoj posao i angažirani su za dobrobit svoje zajednice – kaže Sonja Borovčak.

Odraslog sina ima i saborska zastupnica Danica Hursa. 33-godišnji Neno strojarski je tehničar. Radio je u poduzeću svoga oca dok je postojalo, zatim u grafičkoj industriji, pa u trgovini, a trenutačno je nezaposlen.

– Neno se ne misli baviti politikom, što mi je pomalo i žao, a ujedno je moj najveći i najpošteniji kritičar – kaže Danica Hursa.

Zlatarski gradonačelnik Miroslav Kopjar može se pohvaliti dvjema kćerima iz prvoga te sinom iz drugoga braka. Kći Jacinta rođena 1966. godine inženjerka je rendgenske radiologije i živi i radi u Švicarskoj, a dvije godine mlađa Beatrica živi u Zagrebu, gdje i radi kao prof. pedagogije u školi u Dupcu. Jacintu, majku jedne kćeri, politika ne zanima, dok je Beatrica, koja ima dvoje djece, politički aktivna, neko vrijeme bila je u DC-u, a nakon toga u HDZ-u – kaže Kopjar. 28-godišnji sin Tomislav pošao je očevim stopama u medicinu, zaposlenik je Medicinskog fakulteta u Zagrebu i specijalizant kardiokirurgije na Rebru. Živi sa suprugom u Zagrebu i otac je šestomjesečnog dječaka.

– Tomislav je više znanstvenik, on prati politiku, no nije aktivno uključen, a za to nema ni vremena jer radi i 12 sati na dan – kaže gradonačelnik dr. Miroslav Kopjar.

Ključne riječi

Komentara 6

LI
light
21:28 24.09.2010.

...JANJIČARI...

MM
mmmmm
13:43 25.09.2010.

Neka su živa i zdrava sva djeca pa bila i od političara. I ona druga djeca, njih sigurno 99%, rade za dobrobit društva. Nisu na političare.

CV
cvijece
16:04 26.09.2010.

Svaka čast svjetlim primjerima,ali ruku na srce - mnoga djeca političara su bogato zbrinuta pa se ne moraju i ne žele miješati sa plebsom.Dajte nam u javnost i one druge primjere ako se usuđujete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije