Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prelazio cestu

Prosvjedovao za bolje zdravstvo pa priveden zbog prijetnji: Srce mi je ogromno

Opuzen: Prosvjed za bolje zdravstvo
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/19
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.06.2019.
u 13:14

Matičević je policijske službenike pozvao da mu se pridruže u prosvjedu i time zaštite zakone Republike Hrvatske. U međuvremenu mu se ipak pridružilo još nekoliko prosvjednika

Predstavnik Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Neretve" Ivan Matičević, koji je s još nekoliko građana od 9 sati prosvjedovao protiv lošeg stanja zdravstva u dolini Neretve i to prelaženjem pješačkog prijelaza na Jadranskoj magistrali u Podgradini, priveden je nešto prije podneva zbog, kako se doznaje iz policije, prijave o prijetnji jednom članu građanske inicijative.

„Ponosno idem u stanicu i srce mi je ogromno“, izjavio je Matičević, prije saznanja o razlogu privođenja. Očekivao je, naime, da je razlog privođenja ometanje prometa, a ne prijava o prijetnji.

Prethodno, za vrijeme prosvjeda, Matičević se pozvao na građanski neposluh kao legitimno pravo za ukazati na kršenje Ustava RH.

"Svi nadležni su se oglušili na naše dopise, i predsjednica i premijer i ministrica. Stidim ih se. Nisu zaslužili svoje funkcije. Što čekaju? Novi smrtni slučaj pa da nas na Markovu trgu bude milijun? Šaljem poruku u ime mojih sugrađana koji se boje izaći na ulicu, jer je policija vršila represiju", istaknuo je Matičević.

Očekuje da će nadležni udovoljiti zahtjevima, a kao mogući idući potez najavio je zaustavljanje prometa na 500 pješačkih prijelaza diljem Republike Hrvatske.

"Policija koristi medije da straši ljude", ustvrdio je Matičević.

Opuzen: Prosvjed za bolje zdravstvo Opuzen: Prosvjed za bolje zdravstvo
1/19

Prosvjedom  GI "Sinovi i kćeri Neretve" iskazuje nezadovoljstvo zbog nedostatne razine zdravstvene zaštite na tome području te još jednom ističe zahtjev da se uspostavi helikopterska medicinska služba te donose odluka o županijskoj bolnici regionalnoga značenja.

Ta građanska inicijativa organizirala prosvjed nakon što su se, kako je istaknuto, "na njihove pisane zahtjeve oglušili predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić".

"Pozvali smo sve nadležne da ispoštuju sve što pripada stanovnicima doline Neretve", istaknuo je u subotu Matičević.

Podršku prosvjedu dala je i Udruga "HELP - Helikopterima liječnici pomažu", a Ivan Matičević je u ranijoj izjavi najavio da će prosvjed koji bi trebao trajati dvanaest sati, ako se ne ostvari pomak, idući put produljiti na 24 pa i na 48 sati.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
komar64
08:51 02.06.2019.

Sada će se zdravo hraniti u prdekani.

OK
okolo
13:41 01.06.2019.

neke aktiviste se privodi, neke i najvisi dužnosici primaju!

VO
vorda400
13:36 01.06.2019.

Vlada i predsjednica imaju većih problema a to su izlazne brojke ovih zadnjih izbora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije