Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jačanje pritiska

SAD sprema nove sankcije Iranu, a isto će tražiti i od drugih država

ahmadinedžad
AFP
12.10.2011.
u 12:34

Riječ je o reakciji na teroristički napad na strane veleposlanike u SAD-u iza kojeg, navodno, stoje Iranci.

Nakon što je spriječen teroristički napad na strane veleposlanike u SAD-u, a iza kojeg, prema američkim agentima, stoje Iranci, SAD namjerava potaknuti druge države da uvedu nove sankcije Iranu te da ojačaju već postojeće.

Kako piše CNN, visoki dužnosnik State Departmenta u utorak je rekao da mnoge zemlje ne provode sankcije već nametnute Iranu te da ponekad o problemima s tom zemljom ne izlaze u javnost. Osim uvođenja i jačanja sankcija, SAD će tražiti i prekid veza s iranskom revolucionarnom gardom, što je SAD već učinio. Time bi se postigla, kako se izrazila i sama državna tajnica Hillary Clinton, "zborna međunarodna osuda".

– Nastavljamo tražiti nove načine nametanja financijskih sankcija Iranu. Ono što radimo jest povećanje pritiska kroz sankcije kako bi Iranci shvatili da imaju jasan izbor između ozbiljnog i smislenog pregovaranja te daljnje izolacije i sankcija – izjavio je neimenovani dužnosnik State Departmenta.

Komentara 97

ST
stomugromova
20:12 13.10.2011.

13.10.2011. u 20:07h Teheran je napisao/la: ********************* Ako počnemo o njima,malo bi nam bilo mjesec dana.

Avatar jele
jele
12:44 12.10.2011.

Sve džaba. Oni se bave Iranom. Neka se tzv. Vlada u DC-u radije pozabavi prosvjedima protiv korporatizma u 1100 američkih gradova. Ti prosvjedi su američko proljeće i početak buđenja američkih građana iz stogodišnje kibernacije. Naime, njima manipulira židovski lobiji preko FED-a, a i medija još od 1913. Podršku prosvjednicima dali su već prosvjetni djelatnici, književnici, filozofi, intelektualci s ljevice, obični radnici, glumci i redatelji, dio liberatarijanskog pokreta Čajanke i mnogi drugi. A korporatisti i lihvari se i dalje bave Iranom. Naprijed Amerikanci željni promjena!

DO
dobardan
12:50 12.10.2011.

ne bavi se amerika iranom već kako se domoći iranske nafte i plina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije