Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka veleposlanstva

SAD podržava potez Grabar-Kitarović: 'Drago nam je vidjeti ovaj pozitivan korak'

Kolinda Grabar-Kitarović u Bedekovčini
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
31.01.2018.
u 12:36

"Ovaj je odnos ključ stabilnosti i napretka čitave regije", napisali su na Twitteru.

'Drago nam je da vidimo pozitivan korak. Sjedinjene Države čvrsto podržavaju bolje odnose između Hrvatske i Srbije. Taj je odnos ključan za stabilnost i prosperitet cijele regije, poručili su iz veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Njihova objava na Twitteru došla je kao odgovor na objavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je jučer pozvala srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb.

– Moje ustavne obveze uključuju promicanje i zaštitu hrvatskih državnih i nacionalnih interesa. U tome je jedan od ključnih interesa razvijati što bolje odnose sa svim susjednim državama. Stoga predano zagovaram i vodim politiku iskrenog dijaloga i rješavanja otvorenih pitanja u pozitivnom ozračju – izjavila je jučer predsjednica Grabar-Kitarović.

Poziv podržale i Njemačka i Velika Britanija

Na objavu predsjednice Republike Hrvatske pozitivno su reagirale i Njemačka i Velika Britanija. – (Govorimo) iz vlastitog iskustva i kao kolege Europljani: promoviranje dobrosusjedskih odnosa je ključno kako bi se riješila otvorena pitanja i sukobi iz prošlosti. U tom su se smislu bilateralni posjeti pokazali ključnima – poručili su iz njemačkog veleposlanstva.

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish kazao je kako se veseli sastanku Berlinskog procesa u Londonu u srpnju, konferenciji koja zapadnom Balkanu nudi europsku perspektivu, te dodao: – Vrlo je ohrabrujuće vidjeti da se stavlja fokus na dijalog između susjeda kako bi se izgradila sigurnost i prosperitet.


 

Komentara 119

CR
crodux
13:02 31.01.2018.

pa SAD je i zapovjedio taj sastanak, sad kao pozdravljaju, dajte molim vas..

DU
Deleted user
12:53 31.01.2018.

Kad gazda zapovjedi mora se slusat............Moguce je za koju godinu da gazda i obnovi neku novu Yugu....

VA
vapor
13:34 31.01.2018.

Ahahahahahahahahahaaaaa, "Amerikancima je drago" ahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Nižerangirana američka sekretarica, to nam je naša dična predsjednica. Bljak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije