Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miami - Pariz

SAD izručio bivšeg panamskog diktatora Noriegu Francuskoj

noriega
AFP
26.04.2010.
u 23:58

U SAD-u je odležao 17 godina zbog šverca droge, Francuska ga traži zbog "pranja novca"

Bivši panamski diktator Manuel Noriega (75) izručen je Francuskoj, nakon što je u SAD-u okončao služenje kazne zbog šverca droge, odležavši 17 od izrečenih 30 godina zatvora, prenose svjetske agencije.

Američka državna tajnica Hillary Clinton u ponedjeljak je potpisala posljednji dokument kojim je omogućeno izručenje Noriege u Francusku, u kojoj je 1999. godine osuđen zbog "pranja novca", jer da je tijekom '80-ih godina prošlog stoljeća u francuskim bankama sakrio oko tri milijuna dolara od trgovine drogom. Po izručenju će mu ponovno biti suđeno, a prijeti mu do deset godina u francuskom zatvoru.

Bivši panamski diktator, koji je svrgnut tijekom američke intervencije u Panami 1989. godine, u Miamiju je ukrcan u avion za Pariz, a prilikom ulaska u avion bio je vezan lisičinama na rukama i nogama.

Ključne riječi

Komentara 5

VA
vaifan
02:18 27.04.2010.

Jeb*** novinara, ajd imaj muda pa napiši da je Noriega bivši CIA-in agent kojeg su Ameri sami postavili u Panami.

MR
M@rsij@nac
03:26 27.04.2010.

Ovo vam je odlican primjer americke demoNkracije................................. Ma sto god da je Noriega bio on je drzao poziciju predsjednika drzave ni nije mogao biti pod nadleznosti USA i osudjen i zatvoren u toj toboznjoj demokratskoj drzvi........ Po kojem je on to medjunarodnom pravu srusen i osudjen................ Poznato je da CIA nadgleda 90 % trgovine drogama ( pogl. \"Trance Formation Of America \" od Cathy O\'Brian i Mark Philips,bivsi agenti CIA)....Vjerovatno je Noriega previse strpao u svoj dzep pa im se zamjerio

MO
Morkin
07:34 27.04.2010.

Ajoj! Noriega! Skroz sam zaboravio na njega! Zar je on još živ? Malo nostalgije ujutro - još se sjećam prije 20 i kusur godina one frke na TV-u, po radiju i u svim novinama kad su ga Ameri srušili ss vlasti! Prvo su ga postavili - ne bi li im produžio koncesiju na panamski kanal, koji je bio tada teritorij USA na 99 godina (kao Hong-Kong), ali kad se osilio, pa ih otpilio, oni su ga naočigled cijelog svjeta svrgnuli. Droga je bila SAMO IZGOVOR (i svi drugi latino - satrapi se bave istim poslom).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije