Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMSKE SANKCIJE

SAD građanima daje do 5 milijuna dolara za informacije o imovini ruskih oligarha

U.S. President Joe Biden announces actions against Russia for its war in Ukraine, at the White House in Washington
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/2
21.03.2022.
u 09:51

Zemlje poput Italije, Francuske i Španjolske oduzele su imovinu ruskih milijardera, a predsjednik SAD-a Joe Biden je ranije ovog mjeseca rekao da će SAD slijediti njihov primjer.

Američka vlada objavila je da želi surađivati sa svim građanima kako bi došla do što detaljnijih informacija o imovini koju drže ruski oligarsi.

Ministarstvo financija nudi nagrade u iznosu do 5 milijuna dolara za informacije o jahtama, vilama, privatnim avionima i drugoj imovini ruske elite kroz program Kleptocracy Asset Recovery.

Inače, kroz taj program se dodjeljuju nagrade za informacije koje dovode do zapljene ili oduzimanja opranog novca ili ukradene imovine na računima u američkim financijskim ustanovama, piše  Business Insider

Međutim sada je taj program namijenjen i za prijavljivanje "korupcije koja uključuje vladu Ruske Federacije", objavilo je Ministarstvo  financija SAD-a na svojoj web stranici.

Nekolicina država EU zaplijenila je jahte, vile i avione sankcioniranih oligarha kao odgovor na invaziju Rusije na Ukrajinu. Zemlje poput Italije, Francuske i Španjolske oduzele su imovinu ruskih milijardera, a predsjednik SAD-a Joe Biden je ranije ovog mjeseca rekao da će SAD slijediti njihov primjer.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije