Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVODNO NAJBOGATIJI NA SVIJETU

Putin skriva ogromno bogatstvo? Uzima i do 50% zarade ruskih oligarha

Russian President Vladimir Putin visits the construction site of the National Space Agency in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
17.03.2022.
u 08:35

Ruski predsjednik inzistira na tome da zarađuje samo 70.000 funti godišnje od svoje državne plaće plus mirovine KGB-a te kako nema nikakvu imovinu na svoje ime

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je najbogatija osoba na svijetu sa skrivenim bogatstvom od 200 milijardi funti jer izvlači do 50 posto svake rublje koju u Rusiji zarade najmoćniji ljudi.

Kritičar Kremlja Aleksej Navalni otkrio je kako Putin koristi mrežu ljubavnica, djece, prijatelja iz KGB-a, saveznika iz vremena kada je bio gradonačelnik Sankt Peterburga, prijatelja iz škole i iz djetinjstva kako bi sakrio svoje iznimno bogatstvo. Navalni se, naime, nalazi u ruskom zatvoru i suočava se s kaznom od 13 godina, nakon što je preživio neuspjeli pokušaj atentata za koji se vjeruje da ga je planirao Putin, piše Daily Mail

Među pomoćnicima ruskog predsjednika je i mesar, sin njegovog prijatelja iz djetinjstva, koji ima neobjašnjivo bogatstvo od 500 milijuna dolara. Zatim nećak njegovog bratića također s neobjašnjivih 500 milijuna dolara i bivši šef KGB-a koji je danas na čelu jedne od najvećih ruskih naftnih kompanija.

Putin posjeduje i ogromnu palaču na obali Crnog mora vrijednu milijardu dolara. Također, vjeruje se da ima skriveno bogatstvo diljem svijeta u obliku imovine, poslova i investicija koje drže pouzdani saveznici. 

VIDEO Tko je zapravo Vladimir Putin? Hrvatski psiholog napravio njegov detaljni profil.

Kako navodi Daily Mail, navodno i jedna od njegove tri kćeri posjeduje ekskluzivno imanje u Surreyju, u Velikoj Britaniji, gdje se vjeruje da oligarh Oleg Deripaska ima vilu u stilu art decoa. Mještani tvrde da su posljednjih godina vidjeli limuzine s ruskim zastavama kako jure tim područjem i helikoptere kako lete do mjesta u blizini golf terena.

Lesia Scholey, aktivistica iz Surreya ukrajinskog naslijeđa, tvrdi da je sigurnost oko imanja pojačana posljednjih mjeseci i da su javne pješačke staze koje vode do obližnje tvrđave blokirane za lokalno stanovništvo. Naime, i britanska Nacionalna agencija za kriminal pokrenula je lov na bogatstvo moćnika Kremlja u Velikoj Britaniji.

Putin ima kćeri Mariju (35) i Katerinu (34) iz braka s Ljudmilom Putinom. Sa čistačicom Svetlanom Krivonogikh dobio je 2003. godine i kćer Elizavetu. Krivonogikh je, naime, prikupila bogatstvo od 100 milijuna dolara ubrzo nakon što je dobila dijete.

Nekadašnji najveći ruski strani ulagač financijer Bill Browder, koji sebe naziva "neprijateljem broj jedan Vladimira Putina", kaže da je predsjednikov poslovni model prikupiti polovicu onoga što godišnje zarađuje preko 100 oligarha u zemlji. Oko 20 od tih muškaraca su milijarderi.

Sve je navodno krenulo s uhićenjem najbogatijeg rusa Mihaila Hodorkovskog 2003. godine. On se, naime, posvađao s Putinom, a na suđenju je bio prisiljen sjediti u kavezu. Proces se prenosio na televiziji pa su, prema Browderu, oligarsi otišli kod Putina pitati što želi od njih kako bi izbjegli istu sudbinu, na što je predsjednik navodno odgovorio "50 posto". 

Ruski predsjednik inzistira da zarađuje samo 70.000 funti godišnje od svoje državne plaće plus mirovine KGB-a te kako nema nikakvu imovinu na svoje ime.

VIDEO Dok su milijuni gledali, prekinula je program na ruskoj televiziji: "Provela sam dvije noći bez spavanja, ispitivanje je trajalo 14 sati"

Komentara 35

Avatar VLbriše
VLbriše
09:02 17.03.2022.

Kog će mu vraga taj silni novac?? Normalnom čovjeku je dovoljno imati stan i 50€ dnevno za potrošiti.

DU
Deleted user
10:28 17.03.2022.

sve to treba oduzeti i vratiti ruskim građanima - sirotinji

CR
CroAx
09:45 17.03.2022.

Romanovi su lijepo završili. Ovaj će još ljepše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije