Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cirkus u saboru

Sačić o sukobu s Jandrokovićem: Ja sam civiliziran, bio sam u stanju nužne obrane

Zagreb: Konferencija za medije Željka Sačića, Kreše Beljaka i Mire Bulja nakon izbacivanja iz sabornice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.04.2023.
u 09:27

Jandroković je dobro shvatio da je prekoračio sve i da ga je bijes savladao i tom trenutku je prekoračio elementarna pravila poslovničkog rada kao predsjedavatelj Sabora. Nakon naših argumenata, on se povukao kao što se vidjelo. Nažalost, nama su sankcije nepravedno ostale, rekao je Sačić

Nakon što je Vladin prijedlog o izmjenama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira izazvao u srijedu žestoku raspravu u Saboru, a šef Sabora Gordan Jandroković podijelio niz opomena, među kojima je zastupnik Miro Bulj zaradio njih četiri, tijekom stanke zastupnik Krešo Beljak i Željko Sačić krenuli su prema govornici. "Četiri opomene, zbog čega?!" galamio je Beljak na Jandrokovića, a Sačić je kraj njega vikao kako ne želi izići iz sabornice "Nećete me ušutkati, kukavice jedna! Nećete me izbacivati van. Ovdje ću vam cijeli dan ometati. Ja želim sudjelovati u današnjoj raspravi, ja ću vas ometati cijeli dan. Sram vas može biti. Jesam se ja za to borio, bando prokleta", galamio je Sačić dok Jandroković odlazio s govornice.

Video: Naguravanje u Saboru

Željko Sačić gostujući na Hrvatskom radiju objasnio je svoj postupak.

"Ja reagiram kao miroljubiv čovjek s puno argumenata i kad vidim da prema meni netko protupravno nastupa, kad krši otvoreno zakon, u ovom slučaju poslovnik, ja reagiram verbalno na način da svoju argumentaciju i glasom podebljam. I to je normalno", rekao je Sačić, gostujući na Hrvatskom radiju", javlja Tportal.

Sačić kaže da ni u jednom trenu nije mislio fizički nasrnuti prema predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.

"Ma dajte molim vas, to su gluposti. a od svoje 14 godine živim u sustavu koji me disciplinira. Ja sam civiliziran čovjek, magistar kazneno prosvjetnog prava. Naravno da sam krenuo prema dolje jer je pauza. Sjednica nije trajala, to je suština priče. Ja sam bio u stanju nužne obrane u zaštiti pravila poslovnika hrvatskog sabora", kaže.

"Jandroković je dobro shvatio da je prekoračio sve i da ga je bijes savladao i tom trenutku je prekoračio elementarna pravila poslovničkog rada kao predsjedavatelj Sabora. Nakon naših argumenata, on se povukao kao što se vidjelo. Nažalost, nama su sankcije nepravedno ostale", rekao je Sačić.

Video: Svađa u Saboru oko pozdrava: "Za dom spremni!"; Jandroković izbacio Bulja iz sjednice

Komentara 3

KO
Kološanin
10:51 21.04.2023.

Sačić je, kao i svi drugi sudionici Domovinskog rata, bio branitelj. Sam naziv kaže da je branio Hrvatsku od agresora. Za izgradnju obranjene države bori se demokratskim sredstvima, na civilizirani način, poštujući propisanu proceduru, što se za Sačića u ovom slučaju ne može reći.

Avatar Svračak
Svračak
10:47 21.04.2023.

Znači nismo vidjeli što smo vidjeli.

DU
Deleted user
10:44 21.04.2023.

Sačić u stanju nužne obrane - od bijelih miševa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije