Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izglasovan većinom glasova

Sabor donio prvi zakon nove Vlade

Sabor
Sanjin Strukic/Pixsell
19.02.2016.
u 14:34

Radi se o izmjenama Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u državnom vlasništvu.

 Hrvatski sabor danas je donio prvi zakon koji mu je predložila nova Vlada, a radi se o izmjenama Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u državnom vlasništvu.

'Zahvaljujući' amandmanu koji je Vlada sama predložila, u Povjerenstvu za upravljanje strateškim trgovačkim društvima bit će oba Vladina potpredsjednika Tomislav Karamarko (HDZ) i Božo Petrov (Most).

Prvotno je Vlada predlagala da u Povjerenstvu bude potpredsjednik Vlade kojeg ona odredi, amandamnom je, pak, zatražila da predsjednik Povjerenstva bude potpredsjednik Vlade nadležan za upravljanje državnom imovinom, a njegov zamjenik potpredsjednik kojeg odredi Vlada.

Spomenuti zakon izglasovan je većinom glasova, 'za' je bilo 108 zastupnika, dva protiv, a sedam suzdržanih.

Sabor u petak nije glasovao o izmjenama Zakona o strateškim investicijskim projektima, a kako se doznaje, razlog tome je što se čeka Vladino mišljenje o amandmanu Mosta po kojem bi se propisali dodatni uvjeti za razmatranje urednosti prijava investitora.

 Zastupnici su prihvatili više revizijskih izvješća raspravljenih ovaj tjedan, među kojima su i izvješća o reviziji javnih ustanova u kulturi te o učinkovitosti financiranja programa nevladinih udruga i ustanova nacionalnih manjina.

>> Stevi Culeju (HDZ) skinut zastupnički imunitet

Komentara 5

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:02 19.02.2016.

Sad konačno ne moram razmišljati jel donijet neki zakon na uštrb naše države.

MI
mirkoP
15:18 19.02.2016.

U sređenim zemljama zakoni se donose tako u roku od godine dvije, pa se onda ni ne moraju mijenjati svakih nekoliko mjeseci. Kod nas se donose za dva tri tjedna pa se onda i mijenjaju svakih dva tri mjeseca. Nama nam ravnih

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:16 19.02.2016.

hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije