Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kupujem hrvatsko

S ljubavlju iz Slavonije: Oni proizvode voće i povrće koje kupujete u SPAR-u

Grupa Osatina je jedan od rijetkih energetski samoodrživih poljoprivrednih proizvođača u Europi
25. rujna 2019. u 11:30 10286 prikaza
Osatina
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/3

Da, domaće je. Pogledate li malo bolje što se sve nalazi na SPAR-ovim odjelima voća i povrća, sasvim je sigurno da će te tamo pronaći najviše domaćih proizvoda. Udio hrvatskih dobavljača u ukupnom prehrambenom asortimanu SPAR-a iznosi čak 77 posto, a jedan od njih je poljoprivredni div Osatina iz Slavonije. ​​​

Ako ste ljetos uživali u sočnoj salati od domaćeg krastavca, šanse su velike da ste jeli upravo Osatinin salatni krastavac jer je ona jedina u Hrvatskoj koja ga proizvodi. Osim krastavaca, s Osatininih farmi svakodnevno u trgovine stižu grappolo i coctail rajčice, salate, kupus, paprike, tikvice, lubenice, mlijeko...

Osnovana 1992. kao lokalna poljoprivredna apoteka s troje stalno zaposlenih djelatnika. Vještim poslovanjem i postepenim širenjem i razvijanjem poslova nja, Osatina danas zapošljava 1200 ljudi u četiri županije, a godišnje proizvede ukupno oko 30.000 tona voća i povrća.

Osatina se može pohvaliti i najvećim gljivarnikom u ovom dijelu kontinenta te farmama goveda koje su među najvećima u Europi, a također je i jedna od rijetkih energetski samoodrživih poljoprivrednih proizvođača. U Osatini, naime, energija kruži i ponovno se iskorištava, kako se ne bi tratila uzalud. Tako ratarska proizvodnja hrani svinje i goveda koja daju mlijeko i meso, a njihovi nusprodukti pokreću bioplinska postrojenja koja pak proizvode struju te griju staklenike i hlade gljivarnik.

Suvremena poljoprivredna tehnologija i samoodrživ razvoj poslovanja i proizvodnje daju visokokvalitetno voće i povrće u kojem uživaju Hrvati, ali i kupci u još 14 europskih država. Završni pečat, svakako, daju Osatinini zaposlenici - biljke, kažu, obasipaju ljubavlju, a one im uzvraćaju istom mjerom. Već šest godina SPAR je vjerni partner Osatine te njihove proizvode možete pronaći na policama svoje omiljene SPAR i INTERSPAR trgovine.

Sadržaj je nastao u suradnji sa SPAR-om

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora