Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najzloglasniji serijski ubojica

'S 10 godina sam znao da će biti ubojica'. Ivan Milat nije bio obično dijete, imao je drugo ja

Ivan Milat
Foto: Screenshot Twitter
26.06.2019.
u 18:38

Smatrao je da će proći nekažnjeno ako ubije putnike "backpackere" koji nisu živjeli blizu.

Peti sin hrvatskog emigranta Stjepana Marka Milata i Australke Margaret E. Piddleston Ivan Milat već je s 10 godina imao razmišljanje ubojice, rekao je to njegov brat Boris za australsku televiziju, a prenosi Mamamia.

Odrastao u obitelji s čak trinaestero braće i sestara Ivan je imao djetinjstvo daleko od uobičajenog. Njegov otac podrijetlom je s jednog od hrvatskih otoka, a nakon što se oženio za Australku s kojom je imao popriličan broj djece, život je postajao sve teži.

Prljavština, kontejneri kao dom u gotovo uvijek ruralnom kraju bili su obilježje ove "neobične" obitelji, kako ih istražitelji nazivaju.

Otac je radio poslove zbog kojih ga po cijele dane nije bilo doma, a obitelj je imala i malo vrtlarsku trgovinu u kojoj su često i djeca radila.

U intervjuu za tamošnje medije Boris priznaje kako je morao živjeti u konstantnim svađama između oca i majke, a još gore je bilo što je otac bio i pijanac koji se nije libio udariti njihovu majku.

 

Psihološki procesi i svađe učinili su majku hladnom prema svojoj djeci. Jednom je, priznaje Boris, napala njega s nožem.

- Skoro mi je odrezala ruku - govori.

Osim svakodnevnog obiteljskog nasilja, djeci su umjesto uobičajenih igrački na raspolaganju bili noževi i pištolji.

Sve je to bilo normalno za malog Ivana, koji se na kraju "proslavio" reputacijom najzloglasnijeg serijskog ubojice u Australiji.

Iako je ostalih 10 dječaka u obitelji bilo poznato policiji, maleni Ivan je od samih početaka imao asocijalno ponašanje što je često za posljedice imalo kazne u lokalnoj školi.

Stoga, prema Borisu, Ivanovo strašno serijsko ubojstvo čak 7 "backpackera" nije došlo kao potpuno iznenađenje. Njegov kriminalni put krenuo je puno ranije.

- On je htio ubiti nekoga još od 10 godine. Bilo je usađeno u njega. Imao je drugačiju psihu. Bio je psihopat, i to se manifestiralo u njemu s riječima "Ja mogu sve, ja mogu sve" - rekao je Boris.

Ivan trenutno ima 74 godine i umire od raka trbuha i jednjaka, a u zatvoru se nalazi od 1996. Nikad nije priznao svoja ubojstva.

- Bio je poprilično normalan do 12, 14 godine. Čuo sam to od njegovih prijatelja, znaš. Svi su se hvalili kako bi izašli po noći i radili stvari s mačetama. Čuo sam da je njome izrezao psa po pola. - govori brat Boris.

U tinejdžerskim godinama počeo s provalama i krađama, a provaljivao je i u automobile. Iako je dobivao kazne pa i završavao u zatvoru, nije pokazivao znakove smirivanja.

Tako je čak 11 godina imao odnos i Borisovom ženom koja mu je rodila danas 54-godišnju kćer.

Sve to događalo se 60-ih i 70-ih godina, a surovo ubojstvo 7 "backpackera" zbilo se 1992. i 1993. kada su pronađeni ostatci četvero žena i troje muškaraca u šumi.

Pretpostavlja da je ovih sedam žrtava odabrao jer su u ranim 20-ima i jer nisu živjeli u blizini pa je mislio da nitko neće ni skužiti da su nestali.

Prvi pronađeni par bio je podrijetlom iz Velike Britanije. Jedna od njih dvije ubodena je 21 put u leđa i 14 puta u prsa. Drugoj je deset puta pucao u glavu.

Najmlađe žrtve bili su žena i muškarac iz Australije. Muškarac je uboden 8 puta, a žena je brutalno pretučena.

Zadnji pronađeni par bili su Nijemci. Jedna od njih pronađena je bez glave koju policija unatoč opsežnoj istrazi nije pronašla.

Ivan Milat za ta hladnokrvna ubojstva dobio je 7 doživotnih kazni.

Komentara 35

Avatar Untouchable
Untouchable
19:29 26.06.2019.

u cemu je poanta ovog clanka

JG
jozagulikoza.guli
22:04 26.06.2019.

Dnevna porcija ćlanaka banjalučkih gazda.

DU
Deleted user
02:24 27.06.2019.

Hajde,sad nadjite nekog iz Kanade, Tako da imamo kompletnu sliku nas Hrvatskih iseljenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije