Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ruža Tomašić na listi traži tri mjesta

Idući tjedan, možda već u ponedjeljak, HDZ bi trebao imati konačni dogovor s Ružom Tomašić, šeficom HSP-a AS o izlasku na europske izbore u svibnju...
01. ožujka 2014. u 11:48 10 komentara 704 prikaza
ruža tomašić
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Idući tjedan, možda već u ponedjeljak, HDZ bi trebao imati konačni dogovor s Ružom Tomašić, šeficom HSP-a AS o izlasku na europske izbore u svibnju. Unatoč prigovoru europučana koji su protiv toga da Tomašićeva, kao euroskeptičarka, bude na listi HDZ-a, ona će, gotovo je sigurno, ponovno biti HDZ-ova koalicijska partnerica, moglo se čuti nakon jučerašnjeg sastanka na Trgu žrtava fašizma. HDZ, prema našim informacijama, Ruži Tomašić čak ne uvjetuje da, uđe li u Europski parlament, uđe u klub europučana, a ne britanskih konzervativaca i reformista, nego samo da podrži kandidata europučana za šefa Europske komisije.

Njoj to nije neprihvatljivo jer njezin matični klub neće ni imati svog kandidata. No, šefica HSP-a AS je, kako nam je sama potvrdila, tražila čak tri kandidata na listi HDZ-a. Svjesna je da to nije baš realno, ali računa da će HSP AS sigurno dobiti dva mjesta. HSS, HDZ-ov strateški partner, koji je sastanak s HDZ-om imao u srijedu, inzistira na četvrtome mjestu na listi, odnosno na najboljem plasmanu od svih partnera. Po tome, HSS-ovka Marijana Petir trebala bi biti ispred Ruže Tomašić i HSS od toga neće odustati.

ruža tomašić Koalicijska lista HSP AS: Ruža Tomašić na čelu liste na izborima za EP ruža tomašić (1) lice s naslovnice Ruža Tomašić: Motori i pištolji doveli su je na male ekrane, a 'sredila' je i dilere droge ruža tomašić prepušteni sami sebi Ruža Tomašić: Milanović ignorira hrvatske europarlamentarce

Ruža Tomašić eventualno bi mogla popustiti oko plasmana na listi, pristane li HDZ na tri kandidata iz njezine stranke. – Ja sam ipak predsjednica jedne stranke i poznato je kakav sam uspjeh bila postigla, komentirala je Ruža Tomašić zahtjev HSS-a za četvrto mjesto na listi. HSS bi pak htio da lista za euroizbore bude zaključena u idućih desetak dana jer je sljedeći vikend Skupština europučana u Dublinu na koju HSS šalje svoje dvije potpredsjednice. HSS ne želi stvarati antagonizam sa šeficom HSP-a AS zbog mjesta na listi nego želi da lista bude pobjednička. U HDZ-u kažu da će pregovori biti zaključeni idući tjedan i da je dogovoreno da se zasad ne otkriva više od toga.

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Za mene kao hrvata, mora i Ruža Tomašić i Marijana Petir u EU parlamment . Mislim da oko toga nema dvojbi . Desnica i samo desnica , ostali su beskorisni i nepotrebni .

 • vk52:

  Poznato je da je Ruza mnogim antihrvatima trn u oku,nije ruza kriva sto ima trnje i mnogima smeta trnje.

 • hellen3353:

  ja jos neznam za koga glasati, a dobih poziv sa strane austrijske vlade