Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepušteni sami sebi

Ruža Tomašić: Milanović ignorira hrvatske europarlamentarce

ruža tomašić
20.02.2014.
u 13:00

Nezamislivo je da predsjednik Vlade RH Zoran Milanović u ovih osam mjeseci nije sjeo sa nama i porazgovarao o interesima Hrvatske, ističe Tomašić.

Poslije osam mjeseci rada u Euro parlamentu Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević i jedna od hrvatskih zastupnica u Euro parlamentu, kaže da su oni u svome radu i zastupanju Hrvatske i njenih interesa prepušteni sami sebi.

– Nezamislivo je da predsjednik Vlade RH Zoran Milanović u ovih osam mjeseci nije sjeo sa nama i porazgovarao o interesima Hrvatske. Sami gledamo kako glasati, je li se može uložiti kakav amandman, kakvi su interesi Hrvatske u tome kao i je li prijedlog možda u suprotnosti sa hrvatskim zakonima. Nije mi jasno zašto premijer ne želi sa nama surađivati jer po meni na izborima se svi borimo za svoje interese ali poslije izbora svi zajedno treba raditi u interesu Hrvatske, rekla je Tomašić na današnjoj konferenciji u Vukovaru.

Podsjetila je da Hrvatska do 2020. godine može iz EU fondova povući 11,7 milijardi eura ali i da taj postupa ide sporo.

– Nažalost, trenutno plaćamo više za članstvo u EU nego što izvlačimo sredstava, istakla je Tomašić.

Odgovarajući na pitanje novinara o ulozi Saveza za hrvatsku i kako HSPAS Tomašić je rekla da ova stranka neće postati dio toga saveza. Usporedila ih je sa starim iznošenim cipelama dodajući da stranke toga Saveza vode već istrošeni političari među kojima zapravo nema novih mladih ljudi koji bi donijeli neke nove ideje i nešto novo.

Komentirajući osnivanje Saveza Glavni tajnik HSPAS Pero Ćorić rekao je da je legitimno pravo ove stranke da se bori za vlast kao i da je legitimno pravo članova Saveza da se bore za slobodu. Najavljujući skore izbore za Euro parlament Ćorić je rekao da će ova stranka na izbore ići na listi sa HDZ-om, da je to dio potpisanog Sporazuma između dvije stranke, kao i da će Tomašić sigurno biti pri vrhu liste. Konferencija za novinare iskorištena je i da se prokomentira stanje u Vukovaru koji je nazvan gradom slučajem.

Predsjednik vukovarskog HSPAS Marijan Pavliček rekao je da je sadašnje stanje u Vukovar, broj nezaposlenih i činjenica da mladi svakodnevno napuštaju grad rezultat rada gradonačelnika Željka Sabe.

– Nama je samo tijekom prošle godine grad napustilo 200-ak ljudi. Svaka čast na cestama i trgovima ali tko će se za deset godina voziti tim cestama. Kada je riječ o proračunu HSPAS će predložiti amandmane na proračun koji će ići u smjeru pravednijeg i ravnomjernije raspodjele proračunskog novca. Ako proračun ne budu usvojen krivac za to će biti isključivo gradonačelnik, zaključio je Pavliček.

Komentara 18

HA
hajduk1966
14:22 20.02.2014.

Ne vidim da je Picula bolji ili mozda Rados

KA
kafka
15:38 20.02.2014.

Hrvatski parlamentarci u EU parlamentu predstavljaju direktno hrvatske građane. Oni nisu direktni predstavnici niti hrvatske vlade niti hrvatske države, a to je sve što Zoky vidi.

NA
navijeke
15:58 20.02.2014.

Premijer po tko zna koji put pokazuje kako ga nije briga ni za što na što sdp nije uspio staviti prljave šape.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije