Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O SLOVENSKOJ BLOKADI

Ruža Tomašić: Dogovor o Ljubljanskoj banci ravan je izdaji

Ruža Tomašić Portal
Patrik Macek/PIXSELL
13.02.2013.
u 17:37

Stavove hrvatskih pregovarača smatramo skandaloznima, a njihovo zagovaranje najveće pljačke hrvatskih građana nakon pretvorbe i privatizacije izdajom nacionalnih interesa, poručuju iz HSP-a dr. Ante Starčević

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević danas je izrazila nezadovoljstvo izjavama Vladinih dužnosnika kako će problem povrata duga hrvatskim štedišama bivše Ljubljanske banke biti rješavan kao sukcesijsko pitanje te kako će tužbe koje su hrvatske banke podigle protiv Ljubljanske banke biti "stavljene na stranu".

"Takve stavove hrvatskih pregovarača smatramo skandaloznima, a njihovo zagovaranje najveće pljačke hrvatskih građana nakon pretvorbe i privatizacije izdajom nacionalnih interesa. Republika Hrvatska ovim se odriče prenesene štednje koju je isplatila svojim građanima u iznosu od 280 mil. + kamate, a pregovarači svojim stavovima ugrožavaju i neprenesenu štednju onih građana koji su dobili prvostupanjsku presudu u Strasbourgu", navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednica stranke Ruža Tomašić.

Dodaje se kako slovenski zahtjev za rješavanje spora poravnavanjem odstupa od principa pravednosti i dobrosusjedskih odnosa na kojima je građena Europska unija.

"Ne možemo prihvatiti rješenje kojim bi Republika Hrvatska platila Republici Sloveniji više od 100 milijuna eura na konto bezobraznog i dosad u financijskim krugovima neviđenog 'obračuna' kamata. Nesposobnost i diplomatski autizam aktualne Vlade glavni je uzrok ulaska u vremenski škripac. Uporno čekanje da netko drugi riješi ovaj problem u kojoj se našla Republika Hrvatska te odbijanje da se slovensko ponašanje u međunarodne krugove plasira pod pravim imenom – BLOKADA, skupo će stajati našu državu i za to netko mora biti odgovoran", zaključuju iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Komentara 67

A9
A*9
17:50 13.02.2013.

Tako ga valja i tretirati.

OB
-obrisani-
20:26 13.02.2013.

1)Devizna štednja ne može ići u sukcesijsku masu budući da banke nikada nisu imale obvezu već samo mogućnost deponiranja deviza kod Narodne banke Jugoslavije. U stvarnosti su u najvećem djelu deponiranje vršile samo fiktivno tj. obračunskim putem a od 15.10.1988. godine pa sve do raspada Jugoslavije Zakonom o deviznom poslovanju ukida se mogućnost daljnjih deponiranja devizne štednje kod NBJ.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:08 13.02.2013.

Izgleda da ova gospdja pati od amnezije. Prekjucer je Jelko Kacin na HTV rekao sljedece: "da bi se Poglavlje 4 moglo zatvoriti (od strane Slovenije), Ivan Suker je donio papir, s kojim Vlada Hrvatske potrvdjuje da je pitanje Ljubljanske banke predmet sukcesije. Jandrokovic je sjedio preko puta i nije ni rijeci rekao. Zato ovo, sto uvazena gospodja danas radi, nije nista drugo nego obicni primitivni populizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije