Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA U RUSIJI

Ugledni profesor iznenadio na ruskoj televiziji: Pa što je nama cilj, zauzeti Bruxelles?

Foto: Twitter/Screenshot
06.11.2022.
u 15:40

"Prije smo ciljem smatrali predaju vojske i zauzimanje glavnog grada, no to više nije realno" smatra Sidorov, uspoređujući rusku invaziju Ukrajine sa zauzimanjem Berlina i denacifikacijom Njemačke nakon Drugog svjetskog rata.

Profesor na Moskovskom državnom sveučilištu u ruskom televizijskom programu priznao je da je Rusija podcijenila odlučnost SAD-a te pozvao Kremlj da postavi jasno definirane ciljeve za rat u Ukrajini. Komentari Andreja Sidorova, zamjenika dekana svjetske politike na sveučilištu, postali su viralni na društvenim mrežama.

Video Sidorova kako raspravlja o ratu na ruskoj državnoj TV, koji je u ponedjeljak objavila Julia Davis iz Daily Beasta, pregledan je više stotina tisuća puta. U snimci Sidorov poziva Rusiju da postavi realne ratne ciljeve i jasno daje do znanja da sukob sa Sjedinjenim Državama ne bi trebao biti jedan od njih. Također je izjavio da je Moskva iznenađena jedinstvom Zapada u otporu ruskoj invaziji.

“Što trenutno doživljavamo kao našu pobjedu? Što se tiče posebne vojne operacije, to je jednostavno", rekao je, objasnivši da će to biti "oslobađanje" četiri ukrajinske regije koje je predsjednik Vladimir Putin aneksirao. “Čak smo i premašili plan” dodao je Sidorov, referirajući se na originalnu namjeru za "oslobađanjem" Donjecke i Luhanske oblasti.

"Prije smo ciljem smatrali predaju vojske i zauzimanje glavnog grada, no to više nije realno" smatra Sidorov, uspoređujući rusku invaziju Ukrajine sa zauzimanjem Berlina i denacifikacijom Njemačke nakon Drugog svjetskog rata.

“Kažemo da se borimo protiv Zapada i NATO-a, pa je li nam cilj zauzeti Bruxelles? Moramo jasno definirati našu pobjedu nad Zapadom.” "Ne mislim da naša pobjeda znači zauzimanje Washingtona", rekao je, dodajući da bi to podrazumijevalo "uništenje pola planeta". “Mislim da je naš glavni cilj zaključiti specijalnu vojnu operaciju”, rekao je, koristeći ruski izraz za invaziju Ukrajine.

Također je sugerirao da su predsjednički mandat Donalda Trumpa, pa čak i pandemija koronavirusa, Rusiji dali vremena da pripremi svoje gospodarstvo za val sankcija s kojima se sada suočava zbog rata u Ukrajini. “Trump nam je dao četiri godine, realno, ukinuvši sve sankcije, Trump nam je dao četiri godine da se pripremimo za ovo što se sada događa” tvrdi Sidorov, uz napomenu “da je u pitanju bila Hillary Clinton, 100 posto sam uvjeren da bi sve počelo prije četiri godine".

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:00 07.11.2022.

Ugledni profesor iznenadio na ruskoj televiziji: Pa što je nama cilj, zauzeti Bruxelles, zar nije dovoljno da vladamo na domoljubnom balkanu gdje smo vlasnici i gazde Agrokora i uz prijatelja Orbana i domoljubnu kompaniju Inu postrojavamo i gazdujemo domoacim indijancima kao svoji na svome?

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:23 07.11.2022.

Ovo za Trumpa i Clinton je u pravu

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
11:18 07.11.2022.

Očito da u Ukrajni ima više plaćenika nego ukrajinskh vojnika .....U zoni „specijalne vojne operacije“ u Ukrajini, ruski borci tvrde, da se sve češće čuje strani govor koji dolazi od neprijatelja. U nekim pravcima broj stranaca koji su došli usu došli u „lov na Ruse” dostiže 70%. Prema rečima pukovnika policije LNR Vitalija Kiseljova, oko 70% plaćenika uključeno je u pravcu Luganska u Oružanim snagama Ukrajine. Po pravilu se radi o plaćenicima iz istočne Evrope, kao i iz Poljske, Finske, Francuske, Italije. Ranije je vojni komandant Jurij Kotenok, izvestio, da su se na prelazu Svatovo-Kremennaja, u radio-presretima ukrajinske strane, u etru čuli engleski, poljski i rumunski. To samo govori da Ukrajinaca nema dovoljno. Mobilizacioni resurs Ukrajine je iscrpljen. To potvrđuje ne samo veliki broj plaćenika (pre svega Poljaka, mada ima i Rumuna, Nemaca, Amerikanaca, Britanaca), već i činjenica da se sve više hvataju i šalju na front ljudi zrele, pa i starije životne dobi“.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije