Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koja je godina?

Ruski ministar: SAD misli da smo još u hladnom ratu

07.12.2012.
u 11:35

Rusija optužuje SAD da pokušava pokrenuti novi hladni rat nakon što je Kongres usvojio zakon po kojem se pojedinim Rusima zabranjuje ulazak u državu

Rusija optužuje SAD da pokušava pokrenuti novi hladni rat nakon što je Kongres usvojio zakon po kojem se Rusima povezanima s teškim kršenjem ljudskih prava zabranjuje ulazak u državu, piše Telegraph.

Moskva tvrdi da je novi zakon, po kojem se ljudima s liste brani i posjedovanje zemlje i nekretnina u SAD-u te korištenje bankarskog sustava, dokaz "osvetoljubive želje" da se našteti ruskom položaju u svijetu.

SAD zaboravio u kojoj smo godini

"Očito je Washington zaboravio u kojoj smo godini i dalje misli da traje hladni rat", napisalo je na svom službenom profilu na Twitteru rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministar Sergej Lavrov poslije je rekao da će Rusija odgovoriti na taj potez uvođenjem svog viznog režima za Amerikance koji krše ljudska prava. – Tijekom sastanka s Hillary Clinton u Dublinu potvrdio sam da ćemo zabraniti ulazak u Rusiju Amerikancima koji su sudjelovali u kršenju ljudskih prava – kazao je Lavrov nakon sastanka s Clinton.

>>Putin i odani suradnici vladaju Rusijom više od cijelog desetljeća

Ključne riječi

Komentara 21

ZA
zagrebHR
16:55 07.12.2012.

nema više hladnog rata, sad je u tijeku rat za novi svjetski poredak u kojem moraju nestat relikti iz doba hladnog rata, dinastija Assad je redan od tih relikata i na Assada će se pojačavat pritisak sve dok ne padnee tako da za njega više nema povratka, drugi relikt je Iran koji će isto tako doći pod udar a trenutno je u fazi ekonomskih sankcija, Rusija će dobit povlastice na Kaspijskom moru a Perzijski zaljev su prepustili NATO paktu

Avatar MK
MK
11:41 07.12.2012.

Ruski ministar: SAD misli da smo još u Hladnom ratu... ...ja ipak mislim da je Srbija uspjela nagovoriti Rusiju da se zajedno igraju "hladnog rata" u UN-u.

ER
erik
16:25 07.12.2012.

Hladni rat je završio, ali rivalstvo među velesilama nikada nije, još od Habsburgovaca i Osmanlija, do svjetskih ratova. Samo se igrači mijenjaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije