Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agresivni planovi

SAD tvrdi da ima plan kako uništiti ruski protuzračni sustav: To smatramo drskom prijetnjom

SERGEY PIVOVAROv/REUTERS/PIXSELL
20.09.2019.
u 19:54

Američki general Jeffrey Harrigian u utorak je kazao: "U slučaju da moramo ići tamo kako bi recimo uništili kalinjingradski protuzračni sustav, nemojte sumnjati da nemamo plan za to", prenio je magazin Breaking Defense.

Rusija je u petak optužila SAD da joj je drsko zaprijetio time što je američki general otkrio da je Washington smislio plan za slučaj da mora uništiti protuzračnu obranu u Kalinjingradu, ruskoj enklavi u Europi. 

Američki general Jeffrey Harrigian u utorak je kazao: "U slučaju da moramo ići tamo kako bi recimo uništili kalinjingradski protuzračni sustav, nemojte sumnjati da nemamo plan za to", prenio je magazin Breaking Defense. 

Kalinjingrad je ruska regija na Baltičkom moru između Litve i Poljske. Moskva ga je osvojila od Njemačke pri kraju Drugog svjetskog rata. 

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kritizirala je izjavu Harrigiana, zapovjednika američkih zračnih snaga u Europi. 

"Kao prvo, to smatramo prijetnjom. A kao drugo, mislimo da su takve izjave apsolutno neodgovorne", rekla je na svojoj tjednoj konferenciji u Moskvi. 

Rusko ministarstvo obrane odbacilo je Harrigianovu tvrdnju i poručilo kako je Kalinjingrad dobro zaštićen.

"Regija Kalinjingrada je pouzdano zaštićena od bilo kakvih agresivnih 'planova' koje su američki generali u prolazu razvili u Europi", priopćilo je ministarstvo. 

Ključne riječi

Komentara 26

ZI
zimerman
05:29 21.09.2019.

Normalno da imaju planove i Rusi imaju planove protiv Amera .

WE
weAreCro
08:09 21.09.2019.

Je imaju oni plan, u S. Arabiji gdje na svakih par sto kilometara imaju njihovo najmodernije protuzracno naorizanje avioni na daljinsko upravljanje im se uspiju provuci i razoriti njihove rafinerije. Kaze Pompeo neki dan da je protuzracna obrana zakazala😁😁😁, smijesni su stvarno. I jos k tome ova izjava je cista prijetnja i pretenzija nad tuđim teritorijem. Da su nesto slično Rusi u vezi Aljaske izjavili mislim da bi se digao medunarodni skandal i da bi Trump odmah poslao par razaraca u blizini i trazio da cijeli svijet osudi izjavu Rusije.

HO
homofob
21:20 20.09.2019.

Svaka, cak i poluozbiljna vojska svijeta ima razraden plan za sve moguce a jos vise nemoguce (ne)vjerojatnosti vojnih operacija bilo gdje u svijetu! To je generalima posao! Na primjer Andora mora imati plan kako napasti i osvojiti Ameriku, Kinu, Rusiju ... Plan mora postojati a da li ce ikada biti primjenjen ili da li ce biti uspjesan to je sasvim druga bajka! Siguran sam da Ruski General stab ima nekoliko varijanti plana kako izvrsiti desant na hrvatsku jadransku obalu. osvojiti zracne luke i pomorske baze. Ako nemaju planove onda zasluzuju ravno u Sibir s sjekirom i pilom za rusenje sume!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije