Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija se uzdiže

Američki general upozorio: NATO-ova prednost pred Rusijom se istrošila

Ilustracija
Foto: Mohssen Assanimoghaddam/DPA/PIXSELL
1/2
19.09.2019.
u 14:32

- Rusija je suparnik, a NATO-ova prednost pred Rusijom koja se uzdiže je erodirala - rekao je Dunford nakon sastanka u Sloveniji

NATO-ova prednost pred Rusijom je "erodirala", upozorio je general Joseph Dunford, predsjednik Združenog stožera američkih oružanih snaga.

Uslijed jačanja Rusije i uspona nasilnog ekstremizma u dijelovima Azije, Afrike i Srednjeg istoka NATO mora osigurati da je svaka odluka koju donosi danas i u budućnosti vođena strategijom, rekao je Dunford.

U sažetku rasprava s prošlotjednog sastanka NATO-va vojnog odbora u Sloveniji Dunford je istaknuo kako se prednost NATO-a pred Rusijom istrošila, prenosi Radio Free Europe.

- Rusija je suparnik, a NATO-ova prednost pred Rusijom koja se uzdiže je erodirala - rekao je Dunford prekjučer.

Rekao je da su u NATO-u toga svjesni, zbog čega je alijansa u svibnju odobrila novu strategiju.

Britanski zračni maršal Stuart Peach, predsjednik vojnog odbora, rekao je da će Britanija NATO-u omogućiti da "izvršava svoju osnovnu misiju - obranu gotovo milijardu ljudi", prenosi Newsweek.

VIDEO Ruski SU-27 potjerao NATO-ov F-18 od aviona ministra obrane:

Ključne riječi

Komentara 22

ĐU
Đueo
18:35 19.09.2019.

SSSR je ekonomski uništila trka u naoružanju. Nisu znali da je to zmaj od papira. Danas Putin amerikancima prodaje istu igru.

XA
xaron
17:31 19.09.2019.

Generali svašta pričaju, pa tako i ovaj. Amerika je najjača i nema nekih ozbiljnih vanjskih neprijatelja. Američki neprijatelji koji je stvarno ugrożavaju su unutrašnje tenzije : rasne, etničke, religiozne, socijalne...i jedino one im mogu doči glave.

Avatar Uskok
Uskok
15:17 19.09.2019.

Dobra je Rusija ali ovo je malo pila naopako. Da se povećaju izdvajanja za obranu. Ne treba podcjeniti Rusiju. Ali ni precijeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije