Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Apsolutno se ne slažemo'

Rusi odgovorili Bidenu i prozvali ga: 'Na ovakav se način širi mržnja prema Rusiji'

2020 Presidential Debate at Belmont University in Nashville, Tennessee
Foto: CNP/Newscom/PIXSELL
1/8
26.10.2020.
u 12:50

Rusija je također odbacila optužbe američkih obavještajnih službi za pokušaje miješanja u ovogodišnje izbore.

Kremlj je u ponedjeljak priopćio da je ocjena demokratskog kandidata za američkog predsjednika Joea Bidena da je Rusija najveća prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti ne samo pogrešna već također potiče mržnju prema Rusiji.

Objava Kremlja stiže tek nešto više od tjedan dana pred američke izbore 3. studenoga, a u anketama Biden vodi ispred Trumpa.

"Apsolutno se ne slažemo s Bidenovom procjenom. Možemo samo izraziti žaljenje što se na ovakav način širi mržnja prema Ruskoj Federaciji", kazao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Biden je u nedjelju u emisiji CBS-a "60 minutes" naveo Rusiju kao najozbiljniju globalnu prijetnju SAD-u, dok je Kinu tek nazvao "najvećim konkurentom".

"Mislim da najveću prijetnju Americi, što se tiče ugrožavanja naše sigurnosti i naših saveza, predstavlja Rusija", rekao je Biden.

Rusija je također odbacila optužbe američkih obavještajnih službi za pokušaje miješanja u ovogodišnje izbore.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je ranije hvalio Trumpa jer je isticao da želi izgraditi bolje odnose s Moskvom, kazao je da će Rusija surađivati s bilo kojim američkim vođom, no nije propustio reći da se Joe Biden  služi "oštrom, proturuskom retorikom".

Odnosi Moskve i Washingtona potonuli su na razinu iz Hladnog rata nakon što je Rusija 2014. anektirala ukrajinski Krim. Biden je tada obnašao dužnost potpredsjednika u mandatu Baracka Obame.

Komentara 5

RE
reborn
15:57 28.10.2020.

Amerikanci aktivno sudjeluju u nekoliko ratova širom svijeta. Biden Rusiju naziva najvećom prijetnjom nacionalnoj sigurnosti... Što to znači, kako je Rusija sljedeća meta američkih ratnih igara? Ili to znači kako Amerikanci napadaju samo puno slabije države od sebe?

MX
Mister X
20:50 27.10.2020.

Rusi odgovorili Bidenu i prozvali ga: 'Na ovakav se način širi mržnja prema Rusiji' Tako je najbolje da se izjavljuje pa neće moći neko da sumnja da je Putin ovaj puta zaista boljega predsjednika izabrao Bidena .... Ako ostane Trampmp opet je u redu ako je Amerikanc toliko mudar da shvati da Putin zna šta valja za njih i neka im on opet dalje bude predsjednik . Jer kako vidimo nije političar i podmukla lisica nego direktna tipična ljudina kojemu su mnogi zavidni i na Melani . Ali u odnosu na sve do sad pa i nobelovca crnca Je najmanje ljudi naroda stradalo direktnim metkom i bombom raketom iz Amerike od kada je on na vlasti .

MX
Mister X
20:36 27.10.2020.

Interesantno ovakvi komentari su OK i prolaze sa ovim izrazima a kad ja pitam se dali iko kontrolira i pazi da su maske bez korona virusa isporuče na potrošače ; ne dozvoli mi da objavim to pitanje . ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije