Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nađimo nestale'

Rudolf je imao samo 13 godina kada je nestao iz bakina doma

Rudolf Pavleković (1)
Foto: Marina Borovac
1/5
10.06.2013.
u 07:30

Istraga – Slučaj je dodijeljen inspektoru koji je na početku rata otišao u Srbiju.

Ima tome i mjesec dana da je krim-policija pokucala na vrata Drage Pavlekovića u Suhopolju:

– Trebao sam dati krvi, da imaju u bazi, za analizu DNK. Posljednji put policija je kod mene bila prije desetak godina. Ali ni onda ni danas nema nikakvih novosti o mom sinu Rudolfu, koji je nestao još 1989. godine. Bilo mu je samo trinaest godina – priča Drago Pavleković.

Sin mu se rodio u Münchenu, a kad su se Drago i Jasmina Pavleković razveli, k sebi ga je još kao bebu uzela baka Eva iz Suhopolja.

Tog dana kada je nestao, na kirvaj 15. listopada, u Suhopolju je bio i Nijemac Paul Vorwald, ondašnji suprug dječakove tete Ane. Opisuju ga kao lakoma čovjeka koji se jako naljutio na obitelj u Hrvatskoj kada je doznao da će Rudolf naslijediti sve i da on neće dobiti ništa. Baka je ujutro otišla u crkvu, dječak je ostao s tetkom. Kada se vratila, ni jednog nije bilo. Prijatelji su govorili da je Rudolf otišao s cirkusom Giovanni Gurtner koji je gostovao u mjestu:

– Išao sam za njima do Osijeka, nisam našao sina. No, pet godina poslije našao sam Rudolfovu poruku na kojoj je pisalo “odlazim” i broj telefona njegove majke u Njemačkoj. Ne vjerujem da ona nešto zna, pa zajedno smo ga tražili – govori Pavleković.

Paul Vorwald u međuvremenu je umro. Policija ga o Rudolfu nije ni ispitivala:

– Počinjao je rat, a istragu o nestanku mog sina vodio je inspektor koji je odmah otišao u Srbiju – kaže otac.

Istraga o nestanku Rudolfa Pavlekovića vodila se i u Njemačkoj. Bez rezultata.

>>Sve o akciji Večernjeg lista čitajte u našem specijalu 'Nađimo nestale'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije