Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rojs ponovno bez dozvola gradi kuću koju je 2004. morao srušiti

Prije pet godina rušio sam kuću jer je Sanader vršio pritisak na mene, sad je otišao pa opet gradim, kaže Rojs.
09. travnja 2010. u 19:01 84 komentara 244 prikaza
rojs
Foto: Arhiva VL
Pogledajte galeriju 1/3

General Ljubo Ćesić Rojs ponovno gradi svoju kuću u Markuševcu u Zagrebu koju je prije pet godina sam za upravljačem bagera rušio! Zdanje koje je Rojs morao srušiti zbog toga što nije imao dozvole ni u svojem drugom izdanju nema potrebne papire. Potvrđuje to i sam general koji kaže da mu dozvole ne trebaju jer je kuću 2004. godine rušio zbog Ive Sanadera.

– Počeo sam ponovno graditi kuću kada je bivši premijer Ivo Sanader otišao s vlasti. On je vršio pritisak na mene i učinio mi veliku štetu. Zbog čega sam i izveo onu predstavu kada sam sjeo u bager i krenuo "kašikom" na kuću samo da bih mu pokazao – objasnio je Rojs koji kuću ponovno gradi zbog pritiska obitelji koja mu "nikad nije oprostila što je dopustio rušenje".

Na pitanje zašto opet nema dozvole, Rojs inzistira na tome da mu nisu potrebne te da je zbog rušenja prije pet godina na sudu s državom.

– Žao mi je što sam rušio jer nisam morao dok traje postupak. Bila je to ishitrena reakcija – kaže umirovljeni general koji je tada najavio da će na istom mjestu izgraditi još veću kuću. I očito čini obećano, ali čini se da bi sudbina građevine na "Malom Širokom Brijegu", kako se naziva taj dio Markuševca, mogla biti slična sudbini njezine prethodnice.

Naime, na upit ne treba li Rojs doista kao investitor, kako tvrdi, imati dozvole, s obzirom na to da je objekt na parceli postojao prije 1968. godine, iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odgovaraju:

– Za gradnju bilo kojega stambenog objekta potrebno je imati zakonom propisanu dozvolu i dokumentaciju. Građevinska će inspekcija slijedom informacija koje ste nam dostavili obaviti nadzor na terenu.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • maxresist:

    Pa ukoliko predsjednik i ekipa mogu imati desetke stanova dobivenih krvavom nacionaliztacijom,ukoliko podržavaju i opravdavaju kršenje zakona objavom registra tada može i rojs provocirati institucije.

  • cba:

    Najboje je bilo kad su u Švicarskoj morali donijeti zakon o tome šta napraviti kad ti bosanac napravi kuću bez dozvole, jer toga nisu ilmali dok pametan bosanac nije došao i sagradio kolibu.. haha stvarno su katastrofa....

  • -obrisani-:

    sveti savo,je li znaš da pišeš čirilicu krasopisom?