Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO REKORD

Proslava rođendana Charlieja Chaplina okupila čak 662 dvojnika

Charlie Chaplin
Foto: Reuters
1/7
16.04.2017.
u 20:00

Na proslavu su pozvani u crnom odijelu, crnim cipelama, bijeloj košulji, s karakterističnim Derby šeširom, brčićima i štapom

 U muzeju Chaplin's World u švicarskom Corsier-sur-Veveyu, jedinom u svijetu posvećenom Charlieju Chaplinu, u nedjelju su se okupile 662 osobe svih životnih dobi maskirane u najslavniju tužno-smiješnu glumačku skitnicu. 

"I ranije smo pokušavali organizirati veća okupljanja Charlotovih obožavatelja, no ovo je prvo koje je službeno registrirano te istodobno i prvi svjetski rekord", kazala je za AFP glasnogovornica muzeja Annick Barbezat-Perrin. 

Sudionici su, da bi bili isto odjeveni, morali ispoštovati neka pravila. U muzej su pozvani u crnom odijelu, crnim cipelama, bijeloj košulji, s karakterističnim Derby šeširom, brčićima i štapom, kazala je.

"Bilo je gostiju sa svih strana svijeta. Na današnji dan, 16. travnja obilježavamo prvu godišnjicu otvorenja ovog muzeja, ali i rođendan Charlieja Chaplina (16. travnja 1889.)", rekla je Barbezat-Perrin. 

S ponosom je istaknula da je Chaplinov svijet tijekom prve godine privukao oko 300.000 posjetitelja, što je više od očekivanog. 

Posljednje godine života slavni je glumac, redatelj i kompozitor proveo u švicarskom gradiću Corsier-sur-Veveyu, u kantonu Vaud. Umro je 1977. godine.

>> U metalnoj kutijici s e-baya pronašao nepoznat film Charlieja Chaplina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije