Naslovnica Vijesti EU izbori

Ressler: HDZ za razliku od drugih ima vrijednosti, znanje i vjeru u Hrvatsku

Predsjednik varaždinske županijske organizacije Anđelko Stričak rekao je kako je ulazak u EU i NATO najbolje što se zadnjih godina dogodilo Hrvatskoj
29. travnja 2019. u 20:01 15 komentara 497 prikaza
Karlo Ressler
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Vrijednosti, znanje i vjera u Hrvatsku tri su razlike između HDZ-a i ostalih, poručio je u ponedjeljak nositelj HDZ-ove liste za Europski parlament Karlo Ressler iz Ludbrega, gdje su se predstavili kandidati te stranke na predstojećim europskim izborima.

Drago Prgomet Drago Prgomet 'Izašao sam iz stranke i vratio se, ali nisam mijenjao stavove. Želio sam europski HDZ'

Ressler je naglasio kako HDZ-ovci i u Varaždinskoj županiji prenose poruke snažne povezanosti lokalnih i europskih projekata, lokalnih i europskih politika, kao i "poruku da su EU izbori 26. svibnja na neki način i lokalni izbori".

Istaknuo je da je od ulaska Hrvatske u EU nezaposlenost mladih više nego prepolovljena, u protekle tri godine otvoreno je više od 96.000 novih radnih mjesta, a "predstoji borba za veće plaće". Napomenuo je da je prije pet godina izlaznost mladih na izbore bila vrlo niska, pa stoga HDZ ima kandidate i program koji mogu mnogo ponuditi upravo mladima.

"Ovdje očekujemo snažnu podršku birača jer je ovo kraj marljivih i vrijednih ljudi”, zaključio je.

Sunčana Glavak IZBORI HDZ-ovi kandidati u Čakovcu: EU izbori su na neki način i lokalni

HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik varaždinske županijske organizacije Anđelko Stričak naglasio je kako je ulazak u EU i NATO ono najbolje što se zadnjih godina dogodilo Hrvatskoj.

Biti u krugu članica EU i NATO-a  je privilegija

"To su integracije koje čine najnaprednije, gospodarski najrazvijenije, tehnološki najnaprednije i socijalno najosjetljivije države i biti u krugu takvih država je privilegija”, naglasio je Stričak i pozvao birače da vode računa o tome da na izborima biraju one koji će znati zastupati Hrvatsku i njene interese.

"Hrvatska u EU čini svega 0,8 posto, a prema gospodarskim pokazateljima i BDP-u 0,3 posto. I kad je s takvim malim postotkom država vidljiva i prepoznatljiva, to je zahvaljujući ljudima, tu mislim na premijera Plenkovića, predsjednicu Kolindu i predsjednika Sabora Jandrokovića”, poručio je.

CROBAROMETAR EU izbori: HDZ-u i SDP-u pada potpora, Amsterdamska koalicija bilježi rast

HDZ-ovac Stjepan Adanić istaknuo je da Varaždinska županija ima ugovorenih više od milijardu i 400 milijuna kuna sredstava iz EU. "To je taj benefit koji mi želimo postići i koje će biti još i veći. Imamo dva tima – plavi i zeleni koji obilazi Hrvatsku i imamo zadatak da našu državu učinimo sretnijim i boljim mjestom za svakog čovjeka, za svakog Hrvata i Hrvaticu”, kazao je Adanić.

Sunčana Glavak rekla je kako je u programu HDZ-a zacrtana vertikala - EU, Europski parlament, Vlada RH, pa sve prema nižim razinama.

Vlada je pokazala stvarnu fiskalnu decentralizaciju 

"Podsjećam da je zahvaljujući novoj raspodjeli sredstava od početka ove Vlade za gotovo 24 posto povećan proračun Varaždinske županije, čime je Vlada pokazala stvarnu fiskalnu decentralizaciju”, poručila je Glavak.

Predstavljanje liste kandidata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za europarlamentarne izbore Ideološki, generacijski i klijentelistički ispit Plenkovićev novi HDZ: Vladajuća stranka na prekretnici

Kandidati Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić posjetili su Općinu Visoko, odali počasti poginulim promatračima Europske zajednice 1992. godine u Podrutama, posjetili Novi Marof, poduzetničku zonu u Ljubešćici, gradilište hotela u Varaždinskim Toplicama te firmu Ducati komponenti u Ludbregu.

HDZ-ov predizborni skup

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Darijus
  Darijus:

  Broj 1 HDZ-a varazdinske zupanije "Anđelko Stričak rekao je kako je ulazak u EU i NATO najbolje što se zadnjih godina dogodilo Hrvatskoj"! I sto je je, ima pravo. Ali ima nesto sto nije rekao. To je ujedno i JEDINO ... prikaži još!JEDINO DOBRO sto se svih ovih godina poslije 1995. dogodilo Hrvatskoj. Razlog tome sto je "Anđelko Stričak" to zaboravio reci je vjerojatno u cinjenici da su za to odgovorni ekipa (HDZ) kojoj i sam pripada jer su najdulje na vlasti, a potom i konkurentska* im ekipa iz SDP-a zajedno sa satelit strancicama koje su jednima i drugima sve to vrijeme bili koalicijski kompanjoni. *Konkurentska samo u borbi za fotelje i slast i mast koje donosi vlast, a ni pod razno u borbi za bojitak i napredak Hrvatske, hrvatskog naroda i gradjana RH.

 • glištun:

  Jedina vaša vjera je ona u vlast i vladanje i korist što uz njih dolazi..

 • Matrix5:

  Baba rekla,najbolje kaj se dogodilo njezinoj unuci je vjenčanje za bogatog momka