Naslovnica Vijesti EU izbori

EU izbori: HDZ-u i SDP-u pada potpora, Amsterdamska koalicija bilježi rast

HDZ u ovome trenutku može računati na 5 mandata, SDP na 3, a Živi zid, Amsterdamska koalicija i Most na po jednog zastupnika
27. travnja 2019. u 19:39 47 komentara 3533 prikaza
Foto: Nova TV
Pogledajte galeriju 1/2

Za manje od mjesec dana Hrvati po treći put izlaze na izbore za Europski parlament. Ako se pita ispitanike, HDZ-ova lista i dalje je prvi izbor s 26,9 glasova. To je manje nego prošli mjesec kada je lista HDZ-a bila opcija za 29,5% ispitanika, objavila je Nova TV novo istraživanje Crobarometra.

HDZ predstavio kandidate za izbore IZBORI PRED VRATIMA HDZ već tri mjeseca pada, SDP ima nikad gori rejting

I SDP je izgubio potporu u odnosu na prošli mjesec. Oni bi dobili 17,4% što je za 1,5% manje u odnosu na mjesec ranije. Živi zid izbor je 8,7% ispitanika (9,4% mjesec ranije). Amsterdamska koalicija je zabilježila rast i sada je izbor 7,1% ispitanika (5,6% u ožujku).

 | Autor : Nova TV Foto: Nova TV

Most dobiva 6% potpore, kao i mjesec ranije.

#zakogaglasam Panel rasprava Vuletić: Ako treba i fizički ću braniti hrvatske interese u Europskom parlamentu

HDZ u ovome trenutku može računati na 5 mandata, SDP na 3, a Živi zid, Amsterdamska koalicija i Most na po jednog zastupnika u Europskom parlamentu. Za prelazak izbornog praga trenutačno najveće šanse ima START (3,9% potpore).

 | Autor : Nova TV Foto: Nova TV

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • ilija26:

  Opet nas lazete, jeli anka mrak dala neku lovu za ovaj oglas

 • prajdali100:

  Spas je u liku i djelu Anke Sumrak Tataraš !??? A Beljak ?

 • Avatar guten_tag
  guten_tag:

  Joca Amsterdam, koji pošteno izdržava kaznu zatvora, je fini gospodin za ovu kamarilu. da vas podsjetim. fašistići ili "cosa nostra" kako ih je nazvao njihov disident Damir Kajin iz tzv Zemlje Istre izvukli milijarde kn preko brodogradilišta koje mi sada ... prikaži još! moramo plaćati i vraćati jer je jamac bila država. Anka Gunjanka je "genijalka" koja je četke za WC koje u dućanu koštaju deset kn (10 kn) prodavala po 300 kn. Usput za mlaćenje prazne slame i prodavanje magle iz HGK izvukla čak osamdeset tisuća kn. O Kreši provalniku u automobile i lopovu koji je iz provaljenih automobila otuđivao sportsku opremu i kazetofone sve se zna. e sad me stvarno zanima koliki možeš biti slijepac pa takvima dati glas.