Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Moramo početi raditi'

Renziju dosta besmislenih summita EU-a, traži stvarnu akciju

Matteo Renzi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.09.2016.
u 18:03

S obzirom na to da je Italija postala glavno odredište migranata koji u Europu stižu Sredozemljem, a talijansko kopno im je najbliže, Renzi je izrazio žaljenje "što je njegova zemlja izvukla kraći kraj".

Europska unija ne može nastaviti održavati besmislene summite na kojima se ne donose prave odluke, rekao je talijanski premijer Matteo Renzi, dan nakon sudjelovanja u njegovu radu. 

Europski čelnici, okupljeni u petak u Bratislavi, među kojima su bili njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande, pokušali su pokazati jedinstvo i odlučnost nakon britanske odluke o napuštanju bloka. 

"Italija čvrsto vjeruje da EU ima budućnost, no moramo početi uistinu raditi, jer nema koristi od već poznatih scenarija", kazao je Renzi za lokalnu televiziju RTV38.

"Bratislava je trebala biti veliki ponovni početak za EU, no umjesto toga je završila jednim razvodnjenim dokumentom. U ožujku 2017. održava se summit u Rimu. Dakle, pred nama je ključnih šest mjeseci da napravimo ozbiljan posao, ali ne možemo nastaviti na isti ovakav način koji ništa ne mijenja", kazao je talijanski lider. 

S obzirom na to da je Italija postala glavno odredište migranata koji u Europu stižu Sredozemljem, a talijansko kopno im je najbliže, Renzi je izrazio žaljenje "što je njegova zemlja izvukla kraći kraj". Istaknuo je da EU treba plan za afričke zemlje kako bi ljudi otamo prestali stizati. 

Rekao je i da će inzistirati na tome da EU dopusti Rimu odstupanje od proračunskih ciljeva te da investira u obnovu talijanskih škola stradalih u prošlomjesečnom potresu magnitude 6 u središnjem dijelu zemlje u kojemu je smrtno stradalo gotovo 300 stanovnika

Komentara 9

RO
rotšild
22:09 17.09.2016.

Osnove za preživljavanje. Drugo najgluplje biće na svijetu je ono koje ne može prepoznati svoje neprijatelje. A najgluplje biće je ono koje brani i surađiva sa, upravo tim neprijateljem, koji ugrožava njega i njegovu vrstu.

RO
rotšild
22:10 17.09.2016.

Zbog izbjeglica židovi su krenuli u napad na Orbana.Europska Masonska Kaljuža je talionica naroda.Svinja koja bi u zadnjem hropcu mogla napraviti veliku svinjariju.

RO
rotšild
22:11 17.09.2016.

Trenutno se radi na političkom projektu okupljanja bitno različitih nacionalnih interesa (pod vodstvom Francuske i Njemačke) bez traženja pristanka za istinsku federalnu integraciju sa stvarnim prijenosom nacionalnog suvereniteta na nadnacionalna zakonodavna tijela. To je nadnacionalni kriptoimperij koji počiva na sluganski nekompetentnim šupljoglavim birokratima koji su dvorske ulizice nove duhovne robovlasničke sinarhije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije