Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reno Sinovčić:

'SDP-ovac Novoselović silovao je samohranu majku koja je skupljala krvavu robu'

Reno Sinovčić
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
09.05.2014.
u 12:45

– Antun Novoselović proziva me i šalje mi policiju, a on je prije šest godina silovao jednu samohranu majku koja je pred njima bježala i skupljala krvavu robu – rekao je Sinovčić.

Reno Sinovčić s govornice zadarskog vijeća optužio je SDP-ovca i nekadašnjeg šefa krim-policije u Zadru Antuna Novoselovića da je prije šest godina silovao jednu ženu u stanu u neposrednoj blizini jednog zadarskog kafića.

Sinovčić je za govornicu izašao na aktualnom satu nakon Antuna Novoselovića i njegova zahtjeva za informacijama o preoblikovanju NK Zadra i ulozi grada Zadra u tome. – U ovom gradskom vijeću sjede ljudi koji se predstavljaju kao moralna vertikala i koji mene i gradonačelnika Božidara Kalmetu prozivaju za kriminal. Antun Novoselović me proziva i šalje mi policiju, a on je prije šest godina silovao jednu samohranu majku koja je pred njima bježala i skupljala krvavu robu – rekao je Sinovčić.

"Ovo je dno dna"

Novoselović, vidno u šoku, pozvao je Sinovčića da kaže o kome je riječ, a potom izjavio da je riječ o Sinovčićevoj laži. Novinarima je izjavio kako protiv Rena Sinovčića ima već 30 tužbi zbog kleveta. – Ovo je dno dna, da mu se dopušta da ovakve laži iznosi na gradskom vijeću. Ja nikad s tim čovjekom nisam popio piće niti se družio i s njim sam postupao samo po službenoj dužnosti  – rekao je Novoselović. Nakon izjava Rena Sinovčića oporba je napustila sjednicu uz optužbe da silovanje u gradskoj vijećnici dopušta HDZ-ov predsjednik gradskog vijeća Živko Kolega.

Vijećnik SDP-a Erol Gaši javno je prozvao zadarskog dogradonačelnika Zvonimira Vrančića da je Sinovčiću tijekom protesta oporbe dovikivao: "Samo ti završi", a naposljetku su u razgovorima s novinarima optužili zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu da stoji iza svega i da je riječ o dogovoru Kalmete i Sinovčića. – Predsjednik gradskog vijeća Živko Kolega, kako bi rekao njegov bivši predsjednik stranke, "pravio se toša" i dopustio je takve stvari. On je takva pitanja dopustio, gotovo i potiče to i više je nego očigledno da je ovo dogovor i da je to dogovor Kalmete i čitavog HDZ-a s Renom Sinovčićem. Oni koliko god izgledali da su na različitim pozicijama, nikad nisu prestali biti jedan drugome vjerni partneri – rekla je SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović koja je na vijeće došla u svojstvu gošće kao saborska zastupnica.

Kalmeta demantirao da surađuje s Renom Sinovčićem

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta demantirao je da on surađuje s Renom Sinovčićem. – To je netočno, mi smo u koaliciji s HSP AS-om i HSU-om. Mi nemamo odgovornosti za ono tko će što reći i potpuno odbacujemo te insinuacije – rekao je Kalmeta kojeg su jučer prozvali i vijećnici Akcije mladih. Oni su ga, naime, prozvali da je tjedan dana uoči policijskog desanta u Nautu Lamjanu bio na jahti u jednoj zadarskoj marini s, kako su ga nazvali, pogrebnikom poduzeća  – bivšim ministrom Slavkom Linićem. Također, optužili su ga da se nije ni ispričao zbog svih dugova HAC-a i činjenice da su direktori HAC-a završili u zatvoru, a da je na sudsko ročište zbog tužbe za klevetu protiv Mijata Stanića išao automobilom Grada Zadra.

– Nisam bio s Linićem tada, nego ovog ljeta kada me je zvao da popijemo kavu i to smo i učinili pred svima. Ja sam za to da u Nauti Lamjani bude brodogradilište. Ove druge stvari neću komentirati, kao ni to da je nezavisni vijećnik Marko Pupić Bakrač imao problema sa zakonom – rekao je Kalmeta.

>>Reno Sinovčić: Imam dokument da nisam uzeo 500.000 €

>>Reno Sinovčić: Nisam znao, ali više neću voziti ako ne smijem

Komentara 66

CB
Conan Barbarin
11:18 09.05.2014.

SDP-ovci sve više pokazuju svoje pravo lice i sve više njihovih afera izbija na vidjelo

SE
sestrićna
10:47 09.05.2014.

ko bi rekao za sdp.ovca "časnog i poštenog " :)))

Avatar Carrera
Carrera
11:02 09.05.2014.

eto, još jedan SDP-ovac uhvaćen u zločinu...sve ih je više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije