Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Indigo poziva

Remember Me Thursday: Pomozite napuštenim životinjama da pronađu svoj dom

Foto: Privatni album
1/3
23.09.2021.
u 10:00

Organizacija Remember Me Thursday tijekom 22 godine djelovanja spasila preko 16 milijuna životinja. Njezin osnivač Mike Arms odlučio je uključiti cijeli svijet u ovaj nevjerojatan pokret

 I ove godine diljem svijeta održava se Remember Me Thursday. Riječ je o pokretu istoimene organizacije koja je tijekom 22 godine djelovanja spasila preko 16 milijuna životinja, a to nastavlja i dalje. Osnivač RMT-a Mike Arms odlučio je uključiti cijeli svijet u ovaj nevjerojatan pokret, a uz Udrugu za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, uključila se i Hrvatska.

– Drugu godinu zaredom i mi ćemo se u četvrtak 23. rujna prisjetiti četveronožnih duša koje više nisu s nama, a objavom fotografije svog udomljenog ljubimica i hashtaga #RememberMeThursday cilj je potaknuti i druge na razmišljanje o udomljavanju napuštenih životinja koje svoju šansu čekaju u azilu ili udruzi. Zbog prenapučenosti i nedostatka sredstava u skloništima za životinje diljem svijeta mnogi psi završavaju na eutanaziji. Osim starih i bolesnih životinja tu su i potpuno zdrave, mlade životinje koje su zaslužile, ali nikad nisu dobile svoj dom, ljubav i brigu. U Hrvatskoj nasreću eutanazija napuštenih pasa nije dozvoljena, no mnoge životinje često umiru u skloništima bez da dočekaju svoju srodnu dušu u ljudskom obliku. Osim poticanja na udomljavanje, buduće vlasnike, ali i one koji to već jesu, važno je potaknuti na razmišljanje o stvarnim psećim potrebama i njihovoj naravi koju ljudi ponekad pokušavaju pretvoriti u čovječju – kažu iz Indiga i dodaju kako je vrlo važno educirati se o psima prije udomljavanja te potaknuti i druge da čine isto, a sve kako bi se psima omogućio što sretniji, duži i zdraviji život.

– Time omogućavamo da skloništa dulje ostanu što praznija i povećavamo broj pasa koji su pronašli svog čovjeka. Udruga Indigo ponosno poziva sve vlasnike pasa da se pridruže ovom plemenitom pokretu i uljepšaju društvene mreže fotografijama svojih udomljenih duša kako bi i drugima pokazali koliko je život ljepši uz vjerne četveronožne prijatelje – pozivaju iz Udruge.

I još jednom napominju, ne zaboravite staviti #RemeberMeThursday hashtag!

 

Ključne riječi

Komentara 1

SE
serafin002
10:06 23.09.2021.

A što je sa napuštenom djecom, koja željno čekaju svoj dom , obitelji koje će ih prihvatiti i pomoći da stasju u životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije