Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaženik

Relikvija: Wojtylinu krv izložit će u krakovskom svetištu

Papa
19.01.2011.
u 15:59

Ampulica je ostala nakon papinih pretraga u klinici Gemelli 2005., a liječnici su je dali kardinalu Dziwiszu

Odmah nakon što je Vatikan objavio da će papu Ivana Pavla II. 1. svibnja proglasiti blaženikom, počelo se postavljati pitanje posmrtnih ostataka, odnosno relikvija. Iz kurije njegova bivšeg tajnika, kardinala Stanislawa Dziwisza, potvrdili su da će najcjenjenija relikvija, ampulica s papinom krvlju, biti izložena u svetištu Lagiewniki blizu Krakowa.

Krv Ivana Pavla II. završila je u rukama tajnika nakon pripreme za papino operativno liječenje u klinici Gemelli 2005.

– Nitko nije posebno nastojao doći do uzorka papine krvi. Ostala je nakon pretraga, a liječnici su je odlučili predati tajniku – objašnjava upravitelj svetišta svećenik Jan Kabziński. Svetište je raspisalo natječaj za izradu vaze za ampulicu.

Komentara 83

SI
sinaj
16:16 19.01.2011.

Jao, sad će se svi Srbi sletiti na ovu temu i bla, bla do u beskraj. Vatikan ovo ono, papa ovo ono...

OB
-obrisani-
17:51 19.01.2011.

Relikvija: Wojtylinu krv izložit će u krakovskom svetištu ............ da nece mozda kasnije da ga kloniraju kao mamuta i ovcu Doli, za nekih 50 godina????

AG
Agramer198
20:55 19.01.2011.

@Riznica daj odi se klanjaj kometu tj. crnom kamenu, to je puno pametnije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije