Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilište u Zagreb

Rektorski kolegij napao Fuchsa zbog obmanivanja javnosti

fuchs
Željko Hladika/Pixsell
01.06.2011.
u 18:41

Rektorski kolegij traži da se hitno osnuje radna skupina koja bi izradila strategiju razvoja znanosti i visokog obrazovanja.

Rektorski kolegij u širem sastavu Sveučilišta u Zagrebu uputio je otvoreno pismo premijerki Jadranki Kosor kako bi joj predočio razloge zbog kojih mu zakoni o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu nisu prihvatljivi.

Pa je ponovio kako traži da se hitno osnuje radna skupina koja bi izradila strategiju razvoja znanosti i visokog obrazovanja. Istaknuo je i da je provedba predloženih zakonskih rješenja nemoguća bez značajnih dodatnih ulaganja iz proračuna.

U pismu Kolegij ističe da podržava koncept po kojem bi visoko obrazovanje bilo javno dobro dostupno svima, ali i napominje da se ministar Radovan Fuchs niti jednom nije javno očitovao hoće li u proračunu osigurati dodatna sredstva kojima bi se studenti oslobodili plaćanja. Fuchsa se u pismu napada i "zbog obmanjivanja" javnosti jer tvrdi da fakulteti novcem od školarina povećavaju plaće nastavnicima, a zapravo, kažu, njime pokrivaju elementarne troškove poslovanja.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar crosist
crosist
10:20 02.06.2011.

Sa odlaskom bivšeg ministra Primorca očekivalo se da če obrazovanje krenuti uspješnim i provjerenim putem,obazrivo gledati na našu specifičnost( da temeljni obrazovni sustav nije uspješan. Pojavlja se novi ministar koji jednostavno i bombastično želi ugoditi sebi i nekom? a ne svome narodu .

DU
Deleted user
13:08 02.06.2011.

Brižna selekcija i pametna politika dovela je do toga da imamo na ključnim položajima samovoljne i samodopadne ljude koji su mjerilo sami po sebi i sami za sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije