Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.06.2014. u 14:00

Nakon što je odradio sve zadane forme koje se nakon utakmice desetljeća i očekuju, Stipe Alfier poslao je ekipu i u Slavoniju koja još uvijek vida rane nakon katastrofalne poplave.

Kada na travnjak istrče 22 odrasla muškarca pa krenu jurcati za komadom umjetne kože komprimirane zrakom, krenu se događati razna ovozemaljska pa i televizijska čuda. Sinoć ih je bilo bezbroj, izdvojimo tek poneka: euforija usprkos porazu, duhoviti predsjednik Josipović ("I FIFA ima problem s pravosuđem, ne samo mi), premijer Milanović koji sa stadiona, dok se i Japanci javno odriču našeg krvnika, poručuje da suđenje treba zaboraviti (!), presuda Sanaderu koja prolazi neprimjetno kako i zaslužuje, činjenica da nitko ne spominje rekonstrukciju Vlade te, naposljetku, odličan Dnevnik HTV-a.

Nakon što je odradio sve zadane forme koje se nakon utakmice desetljeća i očekuju, Stipe Alfier poslao je ekipu i u Slavoniju koja još uvijek vida rane nakon katastrofalne poplave. Stigli su u Drenovce gdje se uoči utakmice okupilo nekoliko stotina navijača koji su "iz zaštitnih odijela uskočili u kockaste, dok im u rukama, umjesto lopata, vijori hrvatska zastava". U glas govore da će Hrvatska pobijediti Brazil jer je i Slavonija pobijedila poplave pa nazdravljaju s vojnicima i vatrogascima koji su nakratko odložili svoje šmrkove.

Novinarka Zrinka Perić podsjeća da su vatreni donirali milijun kuna za ove ljude, a onda ih bilježi kamerom u trenucima navale optimizma kakav ovdje nije zabilježen dugih mjesec dana. Prilog poentira mišlju da se, unatoč izgubljenim bodovima, u razorenim selima sutra nastavlja bitka koju Hrvatska ne smije izgubiti. Baš kao što ni javna televizija i nadalje ne smije zaboraviti na Slavoniju, koja je za komercijalne televizije sinoć bila udaljenija no Brazil.

PLUS

Odličan posao Gorana Rotima koji je u Javnu stvar pozvao Mirelu Holy. Otkrila mu je i zanimljiv podatak koji joj se nehotice omaknuo: da ju je jučer nazvao Predsjednik.

MINUS

Inače vrstan vanjskopolitički reporter, HTV-ov Dragan Nikolić nije uvjerljiv kao sportski izvjestitelj. Živnuo je jedino na spomen nereda oko stadiona u Sao Paulu.

>>U idućih mjesec dana zaboravit ćemo Zorana Milanovića i njegove obračune s neistomišljenicima

>>Gledajući HTV umalo sam pomislio da ću si u kući moći isprintati putovnicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije