Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez konstituiranja

Reiner: Sjednica sabora bila je namještena farsa da bi SDP zadržao fotelje

Željko Reiner
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.12.2015.
u 09:28

Reiner je kazao kako je bizarno uspoređivati veliku koaliciju u Njemačkoj sa situacijom u Hrvatskoj

HDZ-ovac Željko Reiner za HTV je komentirao jučerašnju sjednicu Sabora i prijedlog koalicije ''Hrvatska raste'' da Predsjednik sabora bude Robert Podolnjak. Kazao je kako HDZ njega (Reinera,op.a) nije predložio za kandidata jer ''nisu htjeli sudjelovati u scenariju koji je isforsirao SDP''.

– Tu je napravljen cijeli niz proceduralnih pogrešaka. Nije se dalo govoriti predstavniku klubu zastupnika HDZ-a pod izlikom da sabor još nije konstituiran, ali  se dalo govoriti Gordani Sobol koja je predstavnica bivšeg Mandatno-imunitetnog povjerenstva. To je bila jedna ''narihtana'' farsa s ciljem da SDP pod svaku cijenu zadrži fotelje. Nitko od zastupnika Mosta nije potpisao kandidaturu Podolnjaka pa čak ni on sam, rekao je Reiner i dodao kako će odluku o dolasku na sastanak s Mostom donijeti na svojim stručnim tijelima. 

Reiner je kazao kako je bizarno uspoređivati veliku koaliciju u Njemačkoj sa situacijom u Hrvatskoj.

– Mi ovdje govorimo o neuspjeloj vladi. Oni nisu reformisti, kazao je Reiner.

Mostovac Juro Martinović rekao je kako njega nisu iznenadili jučerašnji događaji u Saboru.

– Nisam iznenađen jučerašnjim događajima u Saboru. Razgovarali smo s obje strane, no očekivali smo da će inicijativu poduzeti HDZ, kazao je Martinović i dodao kako je sjednica bila promašaj.

Istaknuo je kao se na zastupnike Mosta ne vrše pritisci.

– Nikakvi pritisci ne vrše se na naše zastupnike i oni se ne isplate. Naše prijedloge reformi prihvatile su obje strane i ne vidim razloga zašto ne bismo nastavili razgovore – kazao je Martinović i dodao kako misli da im birači ne zamjeraju odugovlačenje.

– Uvjereni smo da ćemo na eventualnim ponovljenim izborima još bolje proći, kazao je Martinović.

>> Davno je završio predizborni folklor, a ako nije, krajnje je vrijeme da se završi

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar zajutrak
zajutrak
10:01 04.12.2015.

Najbolja izjava mi je Lekina ; Stanku ne možete tražiti jer nema sabora i kluba zastupnika " a ako nema toga, po kakvom pravilu onda on zasjeda tim saborom..., koji poslušnik je taj lik ...

LE
leurdovac
09:59 04.12.2015.

Vama, naravno, uopće nije do fotelja.

TT
The Terminator the Khmer Rouge
10:33 04.12.2015.

Reineru, znamo svi mi to da je to bila namještaljka, ne treba nam to crtat, nismo ti mi komunistički mitlojferi da nebi znali koliko je sati. Zbog ovoga bi se mogle kotrljati tintare i to isto znamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije