Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SSSH sa strankama

Reindustrijalizacija zemlje i postizanje pune zaposlenosti moraju predstavljati prioritet politike buduće Vlade

Mladen Novosel
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
29.10.2015.
u 12:59

Sve su stranke i koalicije gotovo u potpunosti podržale zahtjeve i prijedloge Platforme SSSH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske poziva sve članice i članove da svakako izađu na izbore i daju svoj glas političkoj opciji u čiji program, sposobnost, poštenje i iskrenost u namjeri ostvarenja uspješne i pravedne Hrvatske, najviše vjeruju.  SSSH je o svojoj Predizbornoj platformi pod nazivom  „Za Hrvatsku zadovoljnih ljudi“ razgovarao sa strankama i koalicijama za koje su istraživanja tijekom proteklih mjeseci pokazivala da imaju šanse ući u Sabor, odnosno sudjelovati u budućoj vlasti.

Sve su stranke i koalicije gotovo u potpunosti  podržale zahtjeve i prijedloge Platforme SSSH i složile se da reindustrijalizacija zemlje i postizanje pune zaposlenosti moraju predstavljati prioritet politike buduće Vlade, da se minimalna plaća mora povećati, da je potrebno osigurati provedbu radnih propisa u praksi, kao i suzbiti neisplatu plaća i prekarni rad, te su se založili za jačanje socijalnog dijaloga i industrijske demokracije.

– S obzirom na dobivene odgovore i stajališta iznesena tijekom razgovora, SSSH od stranaka odnosno koalicija koje budu obnašale vlast, očekuje da navedenim pitanjima daju prioritet u programu iduće Vlade, te da njihovoj realizaciji pristupe sustavno i ozbiljno, uz uvažavanje stavova SSSH, odnosno radnica i radnika koje sindikati udruženi u SSSH predstavljaju – ustvrdio je šef SSSH Mladen Novosel. Dodao je da se tijekom posljednjih 25 godina SSSH pokazao odgovornim društvenim akterom, vodeći računa o široj slici i dugoročnim posljedicama, te uvažavajući objektivne društvene i ekonomske prilike, pa je krajnje vrijeme da i političari to prepoznaju i počnu uvažavati argumentirana stajališta i zahtjeve SSSH.

–  Od  samog  početka  mandata iduće Vlade SSSH će budno pratiti svaki njen korak tražeći da održi riječ danu tijekom predizborne kampanje. Predizborna platforma  SSSH  bit  će  temeljni  dokument  u  definiranju  našeg  rada i aktivnosti  na  području  javnih  politika,  a za provedbu u njoj sadržanih zahtjeva zalagat ćemo se i boriti dijalogom i pregovorima, ali i prosvjedima i drugim  industrijskim akcijama, ako i kada to bude potrebno – poručuje Novosel.

>> Posljedice odlaska u inozemstvo i mirovinu: Bolnice traže medicinske sestre i doktore

Komentara 2

PR
prepri43
17:06 29.10.2015.

Otvoriti vrata slobodnom poduzetništvu bez fiskalnih i parafiskalnih ekstremnih nameta i pomesti sa sindikatima za početak!

NE
Nepobjedivi
16:42 29.10.2015.

Bez promjene tečaja kune nikada neće biti reindustrijalizacije Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije