Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlado Prskalo:

Za strukovne škole gotovo milijardu kuna

Vlado Prskalo
Foto: Ivica Galović/Pixsell
22.12.2017.
u 14:44

Konačni cilj je omogućiti mladima stjecanje obrazovanja kojim će ispuniti potrebe hrvatskog gospodarstva.

Priča o reformi obrazovnog sustava ne smije ostati na praznim parolama i obećanjima. Ekipa koja je u kolovozu došla u Ministarstvo doista je želi provesti, ali to ne ide preko noći – rekao je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u Slavonskom Brodu.

Prema njegovim riječima, želja Ministarstva je da direktnom komunikacijom s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i ravnateljima ode korak dalje u uređenju sustava strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe prostoru i vremenu u kojem živimo.

Konačni cilj je omogućiti mladima stjecanje obrazovanja kojim će ispuniti potrebe hrvatskog gospodarstva.

- Za bilo kakve promjene potrebni su nam zakonski okviri. Krajem siječnja očekujemo usvajanje novog Zakona o strukovnom obrazovanju, u koji smo ugradili informacije dobivene s terena i koji će promijeniti masu stvari. Nakon toga na raspolaganju ćemo imati gotovo milijardu kuna koje ćemo usmjeriti prema strukovnim školama – rekao je Prskalo. On je dodao kako će regionalni centri kompetentnosti, predviđeni programom razvoja od 2016. do 2020. godine, postati mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Pogledajte galeriju: Repriza prošlogodišnjeg prosvjeda Kurikularna reforma

Vlado Prskalo
1/13

Njihovi će programi biti utemeljeni na inovativnim modelima učenja, a usmjerit će se na učenike, odrasle polaznike, studente, nastavnike i mentore.

Komentara 1

BF
bf2
16:51 22.12.2017.

stjecanje obrazovanja za potrebe hr gospodarstva? prije bih rekao da ćemo ulupati tu milijardu u obrazovanje radne snage Njemačke,Švedske....i za njih će to biti besplatno,baš im je super u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije