Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brač

Referentica Zagrebačke banke ukrala štedišama još 950.000 kuna

Banka
Davor Puklavec/24sata
25.05.2010.
u 11:19

Imitirala je potpise klijenata o obavljenim transakcijama i na taj način podizala njihove ušteđevine.

Nakon što su u studenome prošle godine istražnom sucu priveli Suzanu H. (44), referenticu za šalterske poslove Zagrebačke banke u Supetru, zbog sumnje da je krivotvorila potpise klijenata i s njihovih računa podigla oko 232 tisuće kuna, policija je jučer nadopunila prijavu novim slučajevima prijevare.

Osumnjičili su je da je od kolovoza 2005. do kolovoza 2009. štedišama ukrala još 950.000 kuna. Imitirala je potpise klijenata o obavljenim transakcijama i na taj način podizala njihove ušteđevine.

U tri je slučaja vratila novac, a dvojicu je dovela u zabludu te su oni potpisali dodatke ugovora o štednji kojima se produžava vrijeme na koje se novac oročava, a policija je utvrdila da je te ugovore sama sačinila te da ih Zagrebačka banka ne koristi u poslovanju.

Protiv Suzane H. policija je Državnom odvjetništvu uputila posebno izvješće zbog prijevare, zloporabe položaja i ovlasti, neovlaštene upotrebe i krivotvorenja isprava.

Komentara 8

ZI
zippa1
13:00 25.05.2010.

samo tako i lopovi iz vlade kradu npr. polančec,bebić,..................................

ZL
Zlatko72
14:54 25.05.2010.

tereba vise kontrole nad njima koji rade sa novcima i kamere koje ih registriraju za vreme rada tako nemoze ukrasti nista a nju sada fino na rad i vratiti ljudima svaku lipu i poslje toga zatvor 10 godina za zloupotrebutrebu radnog mjesta i zabranitjoj raditi u bilo kojem mjestu gde se vrte novci

MM
Mladen Miletić
12:43 25.05.2010.

Jadnica vjerovatno je trebala novac. A ovi svi koji štede ( imaju novac a neznaju kuda sa njim pa daju banci= državi da se koristi sa njima ! )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije